Hej!
Tog in min prydnadspumpa för en tid sedan och den ligger nu i ett svalt utrymme under tak. Hur får jag den att hålla sig bäst? Har funderat på att göra ett ansikte av den, hur länge kan man spara den då man börjat skära i den?
Jessica
Åsa, mälardalen zon 2
24-10-2004, 17:04
Om pumpan var väl mogen då du plockade den (=hade tjockt skal) så brukar man få ganska bra hållbarhet ifall man lägger pumpan varmt (+20-30C) + torrt (ex. på ett bakgaller så det blir luft under pumpan också) i några veckor-någon månad. Sedan kan man lägga pumporna lite svalt + torrt många pumpor håller då i runt 1år men det kan variera lite beroende på sort. De brukar även kunna hålla många måmader inomhus i vanlig rumstemp också.
Om man börjar skära i frukten så håller den inte så länge, inomhus håller den ett par dagar sedan möglar den, har man pumpan ute och det blir ganska kallt håller den längre.