Chilimannen!

Du är rätt person att fråga om mitt chiliproblem. Jag har testat några olika sorter nu, både milda och starka, och fått frukt på de flesta (somliga har förolyckats, tyvärr). Men ingen sort har gett den där chiliaromen som ofta finns i produkter med chili i. Är det habaneroaromen jag söker, tro? De jag testat har snarare paprikaarom, och de starka har ofta ingen märkbar arom alls, troligen för att jag inte kan använda så mycket för då blir det för starkt (jag är uppvuxen med närmast kryddfri mat, och minns att jag ofta tjatade på mamma att hon skulle krydda mer).
Finns det några sorter med mer arom? Eller odlar jag på fel sätt?
Om det krävs habanero för arom är det nog bara habanero dulce som gäller, plus lite vadsomhelst för styrka.
Fast chili cambuçi är fin, även om jag mest odlar den för utseendet. Mina två plantor som övervintrade från i fjol blev sååå fina i år!