|
Hannele
27-11-2004, 09:19
 Testar du nya sorter?  Den första glöggen smakar och doftar ljuvligt! Har du annat än mandel och russin i? Vad äter du till?
Fialotta
27-11-2004, 10:34
Jädrans va gott det såg ut
Jag älskar glögg, men på grund av diabetes så får det bli alkholfri sedan ett par år men det funkar de med om man måste...pepparkakor till kan slinka ner, men inga mängder
vickeva
27-11-2004, 10:35
det bjöds på systemets vinglögg på jobbet i går, mums, till det en clementin och en pepparkaka.. Annars brukar jag göra som, du, ha pepparkakor med gorgonzola eller liknande. Vill vi ha det riktigt festligt gör vi färska fikon med getost och kanske färska dadlar med parmaskinka
Kattgräs
27-11-2004, 10:55
Har kvar en flaska Blossa sedan förra året. Vet inte om jag törs prova den, eller om jag ska experimentera med mitt nygjorda svartvinbärsvin. Det blev därför "Annat"!
Portvin, konjak och brännvin ställs med glöggkryddor en månad innan jul och glödgas till angenäm styrka och smak vid behov! Mvh Fenja
Hannele
27-11-2004, 11:08
CITAT (Kattgräs @ 27-11-2004, 10:55) Har kvar en flaska Blossa sedan förra året. Vet inte om jag törs prova den Ingen fara!
Kattgräs
27-11-2004, 11:57
CITAT (Hannele @ 27-11-2004, 11:08) CITAT (Kattgräs @ 27-11-2004, 10:55) Har kvar en flaska Blossa sedan förra året. Vet inte om jag törs prova den Ingen fara!  Tack! Då ska jag prova.
netaave
27-11-2004, 12:09
Årets första glögg blev på jobbet igår, en lightvariant, alkoholfri Blossa, till det pepisar med gräddädel. Ikväll ska vi ha gäster då blir det Blossas vita, kall med en isbit i till välkomstdrink.
netaave
27-11-2004, 12:21
Prova det här också! Martin Timell tipsade om det här i Tv4 för ett par år sen. Årstabrännvin är ju av pomerans, så det blir lite åt Cointreauthållet.
1 helflaska Årstabrännvin och en dl socker.
Häll av ca 1 dl brännvin och tillsätt 1 dl socker i flaskan. Häll försiktigt tillbaka brännvinet men lämna lite utrymme i flaskhalsen.
Låt stå i rumstemperatur i tre dagar. Vänd upp och ner på flaskan varje dag.
*Felix matte*
27-11-2004, 13:24
Ingen glögg för mig...har smakat en gång för ca 40 år sedan och det räcker smaken är som......osv.
CITAT (Kattgräs @ 27-11-2004, 10:55) Har kvar en flaska Blossa sedan förra året. Vet inte om jag törs prova den, eller om jag ska experimentera med mitt nygjorda svartvinbärsvin. Det blev därför "Annat"!  Det har jag med. Åkessons, den gick ut mars 04,ska prova den i kväll med en skvätt portvin i. I går kväll öppnade jag en flaska Blossa som hade gått ut juli 03,hittade den i källaren.Den var inte så god så den åkte i vasken. Vi brukar har pepperkaka till glögg,jag tycker om fikon de äter ja mycket nu i adventstider.Inga mandlar för min del.
Susanne i Linköping
27-11-2004, 14:19
Glögg, det dricker jag året om. Enbart alkoholfri, helst Saturnus koncentrerade spädd med lika mycket vatten. Finns inget bättre vid förkylning! Russin är gott i, men oftast dricker jag glöggen som den är. I mina vanliga stora drickglas, inga fjuttiga glöggmuggar!  In i mikron en minut så är det klart! Mums! I januari i år (känns som i fjol) köpte jag flera flaskor till halva priset. Bäst-före-datum 20-11-2006.
kristerh
27-11-2004, 14:26
Är allergisk mot den t o m doften framkallar migrän så jag undviker glögg. krister
wolkenkrabber
27-11-2004, 16:28
blossas tre stjärniga med cognac men den är goid blandad med den med rom!
Caprice
27-11-2004, 16:36
Här dricks det Blossa´s Vita lättglögg... Caprice
lena:-)
27-11-2004, 17:15
Dunder-Glögg ca 5,5 liter färdig glögg
5 liter svagdricka 2 stora skivade potatisar 1 paket färsk jäst (50 gram) 1 påse hela nejlikor 1 påse kardemummakärnor 1 bit hel ingefära (ca 5 cm) 1 påse kanelstänger 1 vaniljstång 1 påse pomeransskal (3-4 st) 500 gram russin 2,5 kg socker
Koka 1 liter svagdricka med allt socker. Blanda ut jästen med lite rumsvarm svagdricka.
Blanda sedan allt i en 10-litershink, täck med plastfolie som du gör små hål i (vi tog ett plastlock med hål i istället). Låt brygden stå i lugn och ro ca 3 veckor. Häll på flaskor med hjälp av en hävert
Hannele
27-11-2004, 19:18
CITAT (Felix matte @ 27-11-2004, 13:24) Ingen glögg för mig...har smakat en gång för ca 40 år sedan och det räcker   Jag har bytt smak ca 40 gånger de senaste 40 åren.
birgitek
27-11-2004, 20:17
Blossa starkvinsglögg, så klart. Birgit Ek
Helst Blossa starkvinsglögg om jag ska dricka "köpeglögg", plus en näve russin i. Jag brukar köpa en 5-liters dunk "glögggrund" i vår "brygg ditt eget vin"-butik och tillsätter några extra dl socker. Efter två veckors jäsning har man en 16%-ig jättegod glögg.
Hannele
27-11-2004, 20:43
CITAT (Betty @ 27-11-2004, 20:23) Jag brukar köpa en 5-liters dunk "glögggrund" Den dricker jag som den är! Till skinkmacka.
CITAT (Hannele @ 27-11-2004, 20:43) CITAT (Betty @ 27-11-2004, 20:23) Jag brukar köpa en 5-liters dunk "glögggrund" Den dricker jag som den är! Till skinkmacka.  Den här dricker man inte direkt, man måste tillsätta en hel del vatten och om man så önskar några dl socker, sen ska den stå och jäsa 1 - 2 veckor beroende på om man tillsatte nåt extra socker eller inte...
Hannele
11-12-2004, 23:20
Jäg är förvånad? Dricker ni inte glögg här?
Sulawesii
11-12-2004, 23:25
Jag ska testa Dufvenkrooks Prestige i år.
Sommartorparn
11-12-2004, 23:33
Förvånande att så många har röstat på den alkoholfria glöggen! För mig är själva poängen med glöggdrickandet värmen som sprider sig i såväl kropp som själ och därmed ökar välbefinnandet denna kalla årstid. Varm dryck utan alkohol ger inte samma effekt, inte heller kall dryck med alkhol. Alkholfri glögg är en kväljande söt sörja. Hellre dricker jag thé i så fall!
kerstin z5-6
11-12-2004, 23:39
hemmagjord med alkolhol :)hel kanel i är ett måste
Hannele
12-12-2004, 00:00
CITAT (Sommartorparn @ 11-12-2004, 23:33) Alkholfri glögg är en kväljande söt sörja. Hellre dricker jag thé i så fall!  Det finns otroligt många nya fina sorter! Även alkoholfria. Jag tycker du ska testa (innan du säger för mycket).
Hannele
12-12-2004, 00:23
CITAT (Sulawesii @ 11-12-2004, 23:25) Jag ska testa Dufvenkrooks Prestige i år.  Det sägs att 2004 års årgång ännu godare än förra årets!
lisselbo
12-12-2004, 00:48
Röstade på annan, köper Blossa glögg i matbutiken, tycker inte om starkglögg från bolaget. Spetsar hellre själv så att det inte blir allt för starkt.
Sommartorparn
12-12-2004, 18:15
CITAT (Hannele @ 12-12-2004, 00:00) Det finns otroligt många nya fina sorter! Även alkoholfria. Jag tycker du ska testa (innan du säger för mycket). :D Det är alkholeffekten jag är ute efter när jag dricker glögg! Annars dricker jag ALDRIG söta drycker (dvs. inte heller alkholfri glögg). Har prövat göra glögg av osötat rödvin, men det blev för surt. Konstigt egentligen, vin som är helt drickbart rumstempererat blir rurt när man värmer det med glöggkryddor...... Jag saknar två sorter i omröstningen: Blossas vinglögg (alltså inte starkvin utan den svagare). Den finns i praktiska pappförpackningar så det blir inte så tungt att bära hem. Blossas nummer 4 (med äppelsmak). Jättegod fast något dyr!
Min första glögg i år blev Blossas trestjärniga med cognac tillsammans med pepparkakor och gorgonzola. Jättegott!
Alkoholfri glögg dricker jag bara på jobbet.
Sommartorparn
14-12-2004, 21:40
CITAT (lotta_ @ 12-12-2004, 20:33) Min första glögg i år blev Blossas trestjärniga med cognac tillsammans med pepparkakor och gorgonzola. Jättegott! I allsin dar! Mögelost till glöggen!?!
Hannele
14-12-2004, 21:59
CITAT (Sommartorparn @ 14-12-2004, 21:40) I allsin dar! Mögelost till glöggen!?!  Supergôtt med blåmögel och gorgonzola till glögg!  Getost är också smaskens!
kerstin z5-6
14-12-2004, 22:00
japp , inget fel på Cheddarost på peppisarna heller om man inte gillar den gröna osten :9
Hannele
14-12-2004, 22:09
CITAT (Sommartorparn @ 12-12-2004, 18:15) Jag saknar två sorter i omröstningen: Blossas vinglögg (alltså inte starkvin utan den svagare). Den finns i praktiska pappförpackningar så det blir inte så tungt att bära hem. Blossas nummer 4 (med äppelsmak). Jättegod fast något dyr!  Det fanns rubrik Annat. Jag valde sorter, som fått höga betyg i vintidningar. Där fick Blossas nummer 4 med äppelsmak dåliga betyg. Och sorter som är populära och som jag provat själv och tycker är goda.
Sommartorparn
14-12-2004, 22:09
CITAT (Hannele @ 14-12-2004, 21:59) CITAT (Sommartorparn @ 14-12-2004, 21:40) I allsin dar! Mögelost till glöggen!?!  Supergôtt med blåmögel och gorgonzola till glögg! Gillar över huvudtaget inte mögelost. Men, var och en efter sin smak. Är mest förvånad över hur någon har kunnat tänka ut en så udda kombination.
Hannele
14-12-2004, 22:11
CITAT (Sommartorparn @ 14-12-2004, 22:09) Gillar över huvudtaget inte mögelost. Men, var och en efter sin smak. Är mest förvånad över hur någon har kunnat tänka ut en så udda kombination.  Har du testat? Rumstempererat ost ska det vara. Det är just kombinationen, som blir så perfekt - inte var för sej. Andra får tänka och komma på häftiga idéer, jag äter.
Sommartorparn
14-12-2004, 22:16
CITAT (Hannele @ 14-12-2004, 22:09) Jag valde sorter, som fått höga betyg i vintidningar. Där fick Blossas nummer 4 med äppelsmak dåliga betyg.Provsmakarna kanske hade något emot äpplen (på samma sätt som jag har något emot Konjak)  PS. Menar du att det där med osten inte var din egen uppfinning?
Halva flaskan Blossa alkoholfri till barnen och den andra halvan spetsad till mig och gubben.. ...och jag vill ha den ren...möjligen med en pepparkaka till eller två...inga russin och sånt ...
Och mögelost på pepparkakan Tesa det är supergott
Vi dricker Blossa 04 och Blossa starkvinsglögg med rom just nu! Gärna med pepparkakor och mögelost till. Färska dadlar med lufttorkad skinka serveras också ibland. Lynxan
Ewa smålänska höglandet
15-12-2004, 10:36
CITAT (Hannele @ 14-12-2004, 22:11) Andra får tänka och komma på häftiga idéer, jag äter. :P Jag har en bekant som äter sockerkaka med leverpastej /Ewa zon 4-5
Sommartorparn
15-12-2004, 11:16
CITAT (ariana @ 15-12-2004, 00:05) ... mögelost på pepparkakan...... Så det är fler som äter detta? Är det kanske ett recept som har spritts här på Odla? Har svårt att tänka mig något annat än pepparkakor och lussebullar till glöggen, men lovar att prova vid tillfälle.
evarina
15-12-2004, 13:25
Alkoholfri (utan avalkoholiserat vin) gäller för mig pga: 1. Tål inte vin 2. Är gravid. /E
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|