sven1122
29-11-2004, 19:55
Jag förvarade äpple i platpåse, i kylskåp. Tyvärr, skåpet är redan fullt.
Hur länge kan man förvara äpple i rumstemperatur, sort Ribston?
Balkong? Garage? Källare? Vind? Kallt skafferi?
Inne i lägenheten i plastpåse funkar väl längre tid än utan plastpåse.
Men sen blir det att käka äpple i hög hastighet. Eller laga till dem på något sätt - för att sen lägga dem i frysen.
PS blir det frysgrader på den ev. balkongen får du lägga något värmande om dem, och under dem: trasmattor, bubbelplast, hopskrynklade tidningar (gamla räkningar går också bra) i en plastspann, frigolit, gamla filtar eller nått.
Skall man använda äpplena till matlagning (paj och liknande) så kan man skala, dela i bitar (ev lägga i vatten med citronsyra så att de inte blir mörka) och sedan frysa i påsar.
Jag brukar baka en rad äppelpajer och -kakor då det finns "brådisäpplen" . Sedan fryser jag in de färdiga bakverken och plockar fram under vintern.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.