Full version: Japansk knäck
netaave
Den här blir ungefär som innanmätet i daim.

Japansk knäck:

100gr smör
drygt 2½ dl socker
½ dl ljus sirap
100 gr mandel

Blanda smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
Koka i 20 min, inte för häftigt det får inte bli bränt.
Hacka mandeln under tiden.
Tillsätt den när knäcksmeten är klar och låt det koka ihop.
Häll upp på ett fat och skär i rutor när den stelnat lite.

Kolla att smeten är klar genom att droppa några droppar i en kopp med kallt vatten, den ska vara hård.
Blomstertanten
Mums !
lisselbo
Älskar att göra godis till jul, är ju alltid kul att ta med när man åker bort.
Japansk knäck måste jag bara prova.
*Felix matte*
Låter jättegott... säger jag som hade Dajmmani under flera års tid tongue.gif
zaaritha
Låter jättegott--tyvärr!!!!
Har man diabetes, får man ju inte njuta av så´nt.........
SHIT!
Christoffer
Just nu håller knäcken efter detta recept på att svalna och jag har redan tjuvsmakat! rolleyes.gif
Fantastiskt gott!

Men det verkar som om skeden jag rörde om med måste slängas.
Jag vet inte hur jag ska diska bort knäcket från skeden!

Hur gör ni?
Åsa, mälardalen zon 2
Jag brukar använda träslev när jag kokar knäck, skeden brukar jag ställa i blöt i några timmar då brukar knäcksmeten vara upplöst och det är bara att diska som vanligt.
Ann-Christin Lindberg zon II
CITAT (zaaritha @ 04-12-2004, 20:04)
Låter jättegott--tyvärr!!!!
Har man diabetes, får man ju inte njuta av så´nt.........
SHIT!

Zaaritha! Det är inte kul att ha diabetes, det förstår jag! Jag är själv allergisk mot choklad, och gissa om alla hela tiden glömmer bort det, och ger mig chokladaskar varenda år till jul! sad.gif

Vi får festa på sådant som vi tål! Kram! wub.gif
pimpim
Gjorde dessa knäck igår och det blev helt underbart gott. Nu vill det bara till att det finns några kvar till julafton rolleyes.gif .
Tack för receptet

Pia
silas
skedar med knäck på kokar man i vanligt vatten. samma som bestick med smält socker på. sen diskar man som vanligt, funkar som en dans
Caprice
CITAT (Ann-Christin Lindberg zon II @ 16-12-2004, 15:46)
Jag är själv allergisk mot choklad, och gissa om alla hela tiden glömmer bort det, och ger mig chokladaskar varenda år till jul! sad.gif

Vi får festa på sådant som vi tål! Kram! wub.gif

Fy, va tråkigt Ann-Christin... ohmy.gif

Är det kakao du är allergisk emot...?

Eller...? unsure.gif

Caprice
Ann-Christin Lindberg zon II
Ja, förmodligen, eftersom jag inte tål varken drickchoklad eller ätchoklad! Får rosacea i hela ansiktet inkl ögonen... sad.gif

Men det finns ju annat gott godis och så nötter, fikon, dadlar och annat gott! smile.gif wub.gif
elleave
lyfter upp den här så här lagom till 1a advent smile.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon