Full version: Falska Mozartkulor
lisselbo
Falska Mozartkulor
35 st
500 gram mandelmassa
2 msk konjak (essens)
150 gram nougat
150 gram mörk blockchoklad

Blanda mandelmassa och konjak väl.
Skär nougaten i 35 små tärningar.
Dela upp mandelmassan i 35 lika stora delar.
Kavla ut dom lite och lägg en nougatbit i varje.
Rulla mandelmassan runt nougaten.
Det kan kännas lite klibbigt, men när du gjort några stycken går det lättare.

Smält chokladen enligt förpackningen. Doppa kulorna i chokladen. Lägg dom på bakplåtspapper. Ringla över smält choklad.

Lite suddig bild.





Eva i Skåne
Låter gott tongue.gif

men vad är det som är falskt???
lisselbo
Vet faktiskt inte, dom blir ju inte riktigt som orginalet direkt.
Men fruktansvärt goda.
mvh Marie
Kattgräs
Tack! Detta ska testas. *slickar mig om munnen redan*

Det falska är säkert mandelmassan, som inte är "hemgjord med hemligt recept". tongue.gif biggrin.gif
netaave
Annars är ju egengjord mandelmassa det enklaste att göra

Ta lika delar (ca 200 gr av varje/äggvita) skållad, skalad mandel och florsocker, kör i matberedaren till mandeln är finfördelad, då tillsätter man en äggvita och kör ihop det, den brukar forma sig till en klump själv.

Vill du färga så ha i karamellfärgen i äggvitan innan den tillsätts.

När du sen jobbar med massan så använd florsocker som "mjöl" om den skulle kladda.
lisselbo
Fattar lite trögt, ska det vara 1 äggvita till 200 gram mandel och 200 gram florsocker?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon