Finns det någon här som har något bra recept på vetebullar typ kanelbullar fast med vaniljfyllning? Och gärna tips på andra typer av fyllning.
Pia
kristerh
08-12-2004, 13:29
Jag brukar köra med det receptet som står på mjölpåsen

det tycker jag funkar jättebra, fast jag använder kardemumma i stället för kanel, mycket av den varan samt mycket socker, annars kan du ju köpa bakmandelmassa
och använda lite av det.
krister
1/2 liter långfil
150 gr smör
1 pkt jäst
2 dl vit sirap
Vetemjöl precis så att degen släpper från bunken (d.v.s. så lite mjöl som möjligt).
Jäs minst en timme innan utbakning och sedan en timme till. Rör 150 gr smör, 1 dl strösocker, 1 dl vitsirap och 3 msk vaniljpulver mjukt och bred på degen som fyllning. Kavla degen så tunt och stort som möjligt.
Pensla med ägg och strö på pärlsocker innan gräddning.
Mvh
Fenja
Receptet på vetemjölmjölpåsen + fyllning: Bred smör på den utkavlade degkakan, strö "lagom mycket" vaniljsocker direkt ur burken, jämna till med bordskniv och rulla ihop som vanligt. Pensla med ägg och strö på pärlsocker innan du gräddar.
netaave
09-12-2004, 13:06
BULLAR
75 gr jäst
2.5 dl mjölk
150 gr margarin
2 ägg
0.5 dl socker
0.5 tsk salt
ca 10 dl mjöl
SMÖRKRÄM
125 gr
1,5 dl socker
3-4 msk vanillinsocker
röres ihop
3 dl Marzankräm ( pulver) Ägg & mandelspån.
Gör som vanlig vetedeg. Jäs 30 min.
Gör marzankräm och smörkräm under tiden.
Dela degen i 2 delar ( 1 lite större )
Kavla ut den mindre biten i en mjölad långpanna, 50x70
cm.
Bred över marzankrämen.
Kavla ut den större biten. Bred på smörkrämen.
Rulla ihop och dela den i 35 tunna bitar.
Fördela dessa ovanpå marzankrämsbiten, pensla med ägg
Och strö över mandelspån. SKA EJ JÄSA.
Grädda i 200 gr ca 10-15 min.
Skär i rutor efter ”bullarna”.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.