Christoffer
10-12-2004, 16:36
Hur kanderar man mandlar?
r det sirap eller honung eller r det ngot annat man anvnder d?
Vilken temperatur ska ugnen st p och hur lnge?
sa, mlardalen zon 2
10-12-2004, 17:24
Om kanderade mandlar r samma sak som brnda mandlar s brukar jag gra shr.
Jag tar en kastrull med riktigt tjock botten och lter den bli varm sedan slnger jag ner oskllade mandlar + strsocker + en liten skvtt vatten (tyvrr inga exakta mtt jag slnger bara ner p knn) och sedan rr jag med en trslev. Frst smlter sockret och blir glansigt sen efter ytterligare ett litet tag fr det samma utseende som de brukar ha nr man kper dem varma p marknader + de luktar som brnda mandlar ska, d lgger jag upp dem p en plt med bakpltspapper p.
Christoffer
10-12-2004, 18:31
Hade inget socker, s jag krde med maskrossirap. Fick slnga en sked. Mandlarna blev helt svartkanderade. Vet inte om man ska ta det. Ser lskigt ut och det luktar brnt i hela lgenheten.
Fr ta socker, som rekommenderat, vid nsta tillflle.