Christoffer
10-12-2004, 16:36
Hur kanderar man mandlar?
Är det sirap eller honung eller är det något annat man använder då?
Vilken temperatur ska ugnen stå på och hur länge?
Åsa, mälardalen zon 2
10-12-2004, 17:24
Om kanderade mandlar är samma sak som brända mandlar så brukar jag göra såhär.
Jag tar en kastrull med riktigt tjock botten och låter den bli varm sedan slänger jag ner oskållade mandlar + strösocker + en liten skvätt vatten (tyvärr inga exakta mått jag slänger bara ner på känn) och sedan rör jag med en träslev. Först smälter sockret och blir glansigt sen efter ytterligare ett litet tag får det samma utseende som de brukar ha när man köper dem varma på marknader + de luktar som brända mandlar ska, då lägger jag upp dem på en plåt med bakplåtspapper på.
Christoffer
10-12-2004, 17:36
Det ska jag prova! Tack!
Christoffer
10-12-2004, 18:31
Hade inget socker, så jag körde med maskrossirap. Fick slänga en sked. Mandlarna blev helt svartkanderade. Vet inte om man ska äta det. Ser läskigt ut och det luktar bränt i hela lägenheten.
Får ta socker, som rekommenderat, vid nästa tillfälle.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.