Sitter och bläddrar i boken "Rosor i maten" med inspiration från Trädgårdsföreningen i Göteborg. En härlig bok med massor av fina bilder och intressanta recept. Nu till trädgårdsmästarens krukbröd:
Till två bröd behövs: 6 dl specialmjöl, 2 dl havregryn, 1 dl hackade nypon,
5 dl vatten, 50 gr jäst, 2 tsk salt, 2 tsk honung, 2 msk rapsolja samt
2 lerkrukor 1 liters.
Blötlägg krukorna. Värm degvätskan. Gärna tillsammans med nyponen om de är torkade smula ner jästen. Blanda i resten av ingredienserna med mjölet sist. I matberedaren skall degen blandas dubbelt så länge.
Jäs degen under duk ´minst 40 min. Pensla krukorna invändigt med rapsolja. dela degen i två delar och fyll krukorna. Jäsning 20 min. Pensla med honungsvatten och baka i 225 grader i ca 40 min.