
Bärkompott i mikrougn
Laga denna bärkompott i mikron och servera till glass, plättar eller ostkaka. Du fixar en festlig efterrätt i ett vips.
1 ¼ dl vatten
1 dl socker
1 liter (500 g) färska eller frysta bär
Häll vatten, socker och bär i en form. Täck den. Hetta upp kompotten på högsta effekt (800 W): 4-6 min för färska bär och 7-9 min för djupfrysta bär, beroende på storlek.
-------------------------------------------------------------------------------------------
"Steka" äpplen i mikrougn
Snabb och god vardagsefterrätt.
Skölj och kärna ur äpplet med en hålpipa (eller potatisskalare). Skär några snitt i skalet. Ställ frukten på ett fat eller i en form. Fyll hålet med socker och kanel eller russin och hackad mandel. Lägg en liten klick smör på varje äpple. Täck fatet/ formen.
Stek på högsta effekt (800 W): 1 äpple 2-3 min, 2 äpplen 3-4 min, 4 äpplen 4-6 min,
6 äpplen 7-9 min. Äpplena ska inte vara helt mjuka när de tas ut ur ugnen. Låt dem stå några minuter innan serveringen.
Caprice