Full version: Maranatabröd
wolkenkrabber
Ingridienser

1 L Filmjölk

1 Kg Rågsikt

½ Kg Sirap

3 Msk Bikarbonat

Degen är ganska tung så använt assistent när du gör den,

blanda allt, häll ut på smord plåt som är lite djupare. Ställ in i ugnen, efter 55 minuter tar du ut den, penslar med smör och ställer in den 5 min till.
Låtsvalna, skär sedan 6 limpor av den eller vad du tycker är behaglig storlek.


Ungs temp: 150 - 160°
Fenja
1/ 2 kg SIRAP, stämmer det verkligen?
Mvh
Fenja
zaaritha
Maranata??!!
Är du med där?
Brandklipparen
Kan inte vara så mycket sirap..........................eller?
wolkenkrabber
jo det är ett ganska sött bröd,

och nej jag år inte en maranat, brödet har fått sitt namn av att varje gåpng min farmor hade bakat brödet kom maranaterna o försökta värva dem, typ dom lyckades alltid komma när det bakades, så dom döpte det efter dom, eftersom det var en maranatmagnet unsure.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon