Full version: TACK VIRGO!
160kvm stort hus
Hej!
Ville bara tackar Virgo för att han räddade våran julskinka....

Vi köpte en på 5,5 kilo. Och så ska vi då koka den. Man brukar ju räkna med en timme per kilo, så det gjorde vi.
Det vi inte visste var att våran skinka inte var hel och rund utan ihopsatt och ihoprullad i nätet. ( hoppas alla förstår vad jag menar )
Så efter ynka 2,5-3 timmar stod tempen på 80 grader.

80grader? Det kan väl inte stämma? Nej, det måste vara fel på tempen, vi byter plats på den. Vi gjorde det och tempen sjönk lite.
Men efter ca en halvtimme så var den uppe på 85 igen.

Åh sjutton oxå, men vi kan väl int ta upp skinkan redan, den har ju bara legat i tre timmar av åtminstonde fyra, fem??

Efter yttligare en liten stund vågade inte jag låta den ligga pga att temen steg.
är vi tog bort nätet så upptäckte vi att den vr rullad och vikt. Och väldigt torr.... ÅH! Typiskt, inte hann vi handla nån ny skinka heller.

Nåja, räddas det som räddas kan. Penslade på receptet med honung som jag hittade här på nätet, från Virgo.
Och tro det eller ej, skinkan vart jättegod! Torr, visst. Men det gjorde inte så mycket pga den underbara honungsgriljeringen!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Så tack Virgo för att du räddade våran julskinka!!

Mvh G
Yin o Yang
Virgo, kan inte nog tacka för receptet på honungsglaserad julskinka wub.gif Det var bland det godaste jag smakat biggrin.gif . Till glasyren använde jag dessutom den Busenkla senapen som jag hittade här på odla. Den var jättestark, men efter att ha tagit i lite mer honung blev den kanongod tongue.gif
Virgo
hejsan,
tack ska ni ha!

Det är kul att det är så många som gillar min honungsgriljering.

Jag testade faktiskt en ny variant i år. Över Honungssenapsglasyren så "spädde" jag på med en matsked brunt farinsocker!

Mumsmums!!

Tänk på att det är rea på skinka nu. Den färdigkokta finns att få för 35-39kr/kg. Den okokta för 29:-
Billigare pålägg finns inte.
Berith
Oh det måste jag testa. Tack för tipset! biggrin.gif

Gjorde en skinka på 5 kg, inte många skivor kvar nu så en skinka med farin skulle inte sitta fel.
pejori
CITAT (Virgo @ 27-12-2004, 20:28)
Tänk på att det är rea på skinka nu. Den färdigkokta finns att få för 35-39kr/kg. Den okokta för 29:-
Billigare pålägg finns inte.

håller med smile.gif smile.gif
passar på nu att köpa upp ett par stycken för framtida behov rolleyes.gif rolleyes.gif
myskmadra
Kan man frysa in en rimmad okokt skinka som tidigare varit fryst?
huh.gif
Sylvia
CITAT (myskmadra @ 27-12-2004, 22:42)
Kan man frysa in en rimmad okokt skinka som tidigare varit fryst?
huh.gif

Koka den hellre först och frys sedan. Griljera kan du göra när ni ska äta den.
Inga från Närke
CITAT (myskmadra @ 27-12-2004, 22:42)
Kan man frysa in en rimmad okokt skinka som tidigare varit fryst?
huh.gif

Det är inte så bra. Koka den och gör den klar sedan skivar du upp och fryser färdiga skivor. /Inga
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon