Jaha då är det dags för nyårsafton. Vi brukar laga maten ihop med våra närmsta vänner och i år har vi bestämt att vi ska ha kycklingfilé, men vi har inte hittat något bra recept. Det är tänkt att vi ska ha potatisgratäng till och så har vi pratat om baconinlindad kycklingfilé. Eller kanske fylld med något smaskigt. Någon som har något gott recept?
// Norpan
netaave
27-12-2004, 19:19
Det här ska vi äta med Hasselbackspotatis
SMÖRDEGSINBAKAD KYCKLINGFILÉ
4 Kycklingfiléer
4 frysta smördegsplattor
150gr blå Castello
1 ägg
Sätt ugnen på 200 gr
Kavla ut de tinade smördegsplattorna tunt.
Bryn kycklingfiléerna tills de får fin färg.
Lägg dem på var sin smördegsplatta tillsammans med en tjock skiva blå Castello.
Vik ihop paketen och pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 20 min.
Servera med Hasselbackspotatis och tomatsallad och ett lättare rödvin.
myskmadra
27-12-2004, 20:18
Det här är gott!
Ungsstek kycklingfilé med curry och cayenne och lite olivolja.
Koka persiskt ris till:
Jasminris blötlägges en stund i hett vatten. Koka upp en rejäl kastrull
(som har lock) med saltat vatten.
Koka riset däri cirkum 2 minuter. Inte för länge! Sila av i durkslag. Låt plattan vara på under tiden. Ställ kastrullen på plattan.
I kastrullen hälles en bottenskyla med olja (typ raps eller solrosolja).
Skeda i riset med försiktighet. Lägg hushållspapper över och lägg på locket så att det sluter tätt. Pappret ska sticka ut över sidorna.
Sätt plattan på 1:an. Låt stå och ånga 20 minuter.
Tag av från spisen.
Ställ kastrullen diskhon. Spola kallt vatten runt kastrullen en stund.
Låt stå en kort stund. Tag av locket.
Stjälp upp riset på ett fat eller liknande. Det har bildats en underbart knäckig skorpa. Mums
Ät chutney och matlagningsyoughurt till.
ps Om man har en jättekastrull och kokar riset i kan man använda en handduk istället för hushållspapper.
Hälsningar!
lisselbo
27-12-2004, 21:16
Brukar fylla kycklingfilé med vitlöksost, typ desserost.
Yin o Yang
28-12-2004, 17:28
CITAT (norpan @ 27-12-2004, 17:47)
Någon som har något gott recept?
// Norpan
Jag brukar göra en ficka i filén, fylla med t ex cambozola, salta och peppra försiktigt, linda med bacon och in i ugnen. Eventuellt kan man hälla lite grädde i formen, om man vill ha god sås

. Men till gratäng är det inte nödvändigt.
Har Du testat den här
Sidan ? Jättebra om man letar via Vad har du hemma!
Lycka till, hoppas Du får en trevlig nyårsafton
Kattgräs
28-12-2004, 20:17
Marinera kycklingfilén i en blandning av soja, olja, citronsaft, svartpeppar, ev. vitlök och kanske lite andra kryddor efter smak, medan resten görs i ordning.
Sätt på ugnen, c:a 200 - 225 grader.
Skölj och dela 1 lime och 2 citroner i bitar, skalet ska vara kvar.
Lägg bitarna i en långpanna och lägg ugnsgallret ovanpå långpannan.
Kycklingfiléerna läggs på gallret och allt sätts in i ugnen, c:a 20-30 minuter (beror på hur tjocka de är - prova som vanligt med en sticka).
Vänd filéerna efter halva tiden (12-15 minuter).
Ta inte för mycket lime, den ger väldigt kraftig smak.
Till detta passar en sval creme fraiche-sås och ris allra bäst.
***
Yin o Yang har annars en bra idé, att fylla med god ost. Skulle tro att grönmögelost blir allra bäst till potatisgratäng.
zaaritha
28-12-2004, 22:55
Att göra en röra av honung, riven ingefära, rivet skal o saft av två lime,
pressad vitlök o lite Mushroom Soy och bre över filee´r eller kycklingklubbor
; det är gott!!
Ugnsstek till köttsaften är klar!
Har rotat fram vår gamla Römertopf lergyta och lagat riktigt läckra rätter på sistone, som t.ex den här:
Först en bädd av kålrot, morot, palsternacka, broccoli, rödlök, hela vitlöksklyftor(...eller vad man råkar ha hemma.)
Ytstek kycklingfileerna snabbt i het panna så de får fin färg, krydda med chili, salt o peppar. skär några skåror i varje filé och linda bacon runt.
Lägg fileérna övers i grytan och sen in i ugnen. (Kall ugn när grytan läggs in). Ca. 180 grader 45 minuter.
Koka ris till (eller varför inte potatisgratäng om det får rum i ugnen bara...)
servera med en gräddfilsås smaksatt med pesto.
Nam!
Här finns några recept på kycklingfilé.
Tack så hemskt mycket. Nu blev det helt plötsligt svårt att bestämma vilket recept jag ska ta

.
Moster Mynta
10-01-2005, 11:36
Får man fråga vad det sen blev?
Ska också fixa nåt med kyckling till nästa helg då vi får gäster...
Yin o Yang
10-01-2005, 13:10
CITAT (Moster Mynta @ 10-01-2005, 11:36)
Ska också fixa nåt med kyckling till nästa helg då vi får gäster...
Det här bjöd jag mina gäster på nyårsafton. Blev inte en smula kvar
Kycklingfilé i ugn (4 personer)
4 stora filéer läggs i smord form
Blanda 1 burk crème fraiche, 1 pkt mellangrädde, 1 dl soja och 1 tsk sambal oelek. Slå över blandningen. In i 175 grader ca 1 timme
Servera med pressad potatis och grönsallad
Smaklig spis!
Jag fyllde kycklingfilén med mögelost och lindade två baconskivor runt om. Gjorde en sås på creme fraiche, grädde, svamp, vitlök, lök och slog över och sen i ugnen. Till det serverade jag potatisgratäng. Blev väldigt mumsigt!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.