Brukar inhandla ett antal skinkor nu efter jul och fylla frysen.
Man tager ett stycke rimmad skinka, skär bort svålen och binder upp den om det behövs.
Blandar ihop ( detta är bara på ett ungefär då jag alltid bara höftar)

4 msk paprikapulver
1,5 tsk malen ingefära
0,5 - 1 tsk citronpeppar ( går även bra med svartpeppar)
en gnutta salt. Skinkan är ju salt i sig.
Gnid in skinkan med kryddblandningen och skicka in den i ugnen. Jag brukar ha lite lägre värme än vad som brukligt rekommenderas till skinka.
Man får passa den lite eftersom kryddorna lätt tar färg. Då får m,an täcka den med folie.
När skinkan nästan är färdig tar man ut den och häller över en outspädd apelsinjuice. Tillbaka in i ugnen, gärna på hög värme, och kör klart.
Jag brukar spara lite juice och servera skinkan med en gräddig apelsinsås och potatisgratäng.
Den fungerar även utmärkt som tunnt skivad smörgåsmat.
Som sagt vi älskar den



Dr Westerlund