Full version: Mummsig skinka
Dr_Westerlund
Ett litet tips på min familjs stora favorit Blidö skinka.

Brukar inhandla ett antal skinkor nu efter jul och fylla frysen.

Man tager ett stycke rimmad skinka, skär bort svålen och binder upp den om det behövs.

Blandar ihop ( detta är bara på ett ungefär då jag alltid bara höftar) tongue.gif

4 msk paprikapulver
1,5 tsk malen ingefära
0,5 - 1 tsk citronpeppar ( går även bra med svartpeppar)
en gnutta salt. Skinkan är ju salt i sig.

Gnid in skinkan med kryddblandningen och skicka in den i ugnen. Jag brukar ha lite lägre värme än vad som brukligt rekommenderas till skinka.
Man får passa den lite eftersom kryddorna lätt tar färg. Då får m,an täcka den med folie.

När skinkan nästan är färdig tar man ut den och häller över en outspädd apelsinjuice. Tillbaka in i ugnen, gärna på hög värme, och kör klart.

Jag brukar spara lite juice och servera skinkan med en gräddig apelsinsås och potatisgratäng.

Den fungerar även utmärkt som tunnt skivad smörgåsmat.

Som sagt vi älskar den wub.gif wub.gif hoppas det smakar smile.gif

Dr Westerlund
netaave
Jag köpte färdigkokt skinka för 19 kr/kg igår.
zaaritha
Låter smaskens!!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon