Brukar inhandla ett antal skinkor nu efter jul och fylla frysen.
Man tager ett stycke rimmad skinka, skr bort svlen och binder upp den om det behvs.
Blandar ihop ( detta r bara p ett ungefr d jag alltid bara hftar)
4 msk paprikapulver
1,5 tsk malen ingefra
0,5 - 1 tsk citronpeppar ( gr ven bra med svartpeppar)
en gnutta salt. Skinkan r ju salt i sig.
Gnid in skinkan med kryddblandningen och skicka in den i ugnen. Jag brukar ha lite lgre vrme n vad som brukligt rekommenderas till skinka.
Man fr passa den lite eftersom kryddorna ltt tar frg. D fr m,an tcka den med folie.
Nr skinkan nstan r frdig tar man ut den och hller ver en outspdd apelsinjuice. Tillbaka in i ugnen, grna p hg vrme, och kr klart.
Jag brukar spara lite juice och servera skinkan med en grddig apelsinss och potatisgratng.
Den fungerar ven utmrkt som tunnt skivad smrgsmat.
Som sagt vi lskar den
Dr Westerlund


