Full version: äggtoddy...
abborrmaster
spriten sist eller?
Betty
Ja.

Snäll variant:
Äggtoddy
1 portion
Ingredienser:
1 äggula
3-4 tsk flor- eller strösocker
(1-2 dl kokande vatten)
Smaksättning:1 tsk kakao eller 1 msk apelsinsaft/apelsinjuice.
Vispa äggulan med sockret vitt och pösigt.
Smaksätt med kakao eller apelsinsaft/apelsinjuice.
Tillsätt eventuellt med kokande vatten.

Vuxen variant:
för ca 10 personer:
8 äggulor
plus
3-4 hela ägg (med både vitan och gulan)
vispas med
ca 5 dl socker (till att börja med).
Smeten vispas länge och väl så att den blir riktigt hög, vit och pösig med maskinvisp. Mer socker späs på matskedsvis lite då och då beroende på smetens konsistens, den får inte bli för tunn utan skall bli tjockflytande.
Serveras sedan i glas och spetsas med lite konjak (eller rom) - en matsked eller två kan vara lagom i varje glas (eller efter behag förstås).
abborrmaster
man bockar och tackar!

Den snälla varianter har jag bara kört utan juice... Kanske kallas nåt annat då...

/Simon
nina L
När jag var liten fick jag vispad ägg gula med socker och i bland smaksatt med kakao. Det kallade vi för Hobbel Bobbel. smakens.
abborrmaster
CITAT (nina L @ 04-03-2003, 18:45)
När jag var liten fick jag vispad ägg gula med socker och i bland smaksatt med kakao. Det kallade vi för Hobbel Bobbel. smakens.

japp, det fick jag med... Men tror jag kallade det för äggtoddy iallafall....

/Simon
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon