Snäll variant: Äggtoddy 1 portion Ingredienser: 1 äggula 3-4 tsk flor- eller strösocker (1-2 dl kokande vatten) Smaksättning:1 tsk kakao eller 1 msk apelsinsaft/apelsinjuice. Vispa äggulan med sockret vitt och pösigt. Smaksätt med kakao eller apelsinsaft/apelsinjuice. Tillsätt eventuellt med kokande vatten.
Vuxen variant: för ca 10 personer: 8 äggulor plus 3-4 hela ägg (med både vitan och gulan) vispas med ca 5 dl socker (till att börja med). Smeten vispas länge och väl så att den blir riktigt hög, vit och pösig med maskinvisp. Mer socker späs på matskedsvis lite då och då beroende på smetens konsistens, den får inte bli för tunn utan skall bli tjockflytande. Serveras sedan i glas och spetsas med lite konjak (eller rom) - en matsked eller två kan vara lagom i varje glas (eller efter behag förstås).
abborrmaster
04-03-2003, 16:19
man bockar och tackar!
Den snälla varianter har jag bara kört utan juice... Kanske kallas nåt annat då...
/Simon
nina L
04-03-2003, 18:45
När jag var liten fick jag vispad ägg gula med socker och i bland smaksatt med kakao. Det kallade vi för Hobbel Bobbel. smakens.
abborrmaster
04-03-2003, 19:43
CITAT (nina L @ 04-03-2003, 18:45)
När jag var liten fick jag vispad ägg gula med socker och i bland smaksatt med kakao. Det kallade vi för Hobbel Bobbel. smakens.
japp, det fick jag med... Men tror jag kallade det för äggtoddy iallafall....
/Simon
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.