abborrmaster
04-03-2003, 15:49
Ja... Ni kanske minns "vad gror fort" inlägget...
Nu har jag "mognat" och ställer frågan - vad kan man skörda fort? Eller vad ger "frukt" fort om man säjer så...
/Simon
Rädisor (3 veckor?), asiatiska bladgrönsaker (ca 1 mån för endel).
abborrmaster
04-03-2003, 15:59
coolt! gäller det för rättika oxå??
/Simon
Ingrid på Västkusten
05-03-2003, 13:11
Nej - många av de vanliga rättikorna skall sås på sensommaren - de är hösträttikor, har dessutom längre period för utveckling än rädisor. Daikon TROR jag man kan så tidigare - men ha rlång utvecklignsperiod.
Satsa på rädisor, sallad - asiatiska bladgrönsaker - där skall majoriteten sås mitt i somamren, men t ex Mizuna/Kyona kan sås på våren. De flesta stocklöper annars. Shungiku kan ocksås sås på våren - blomorna är goa i sallad, samma för krasse.
Prova en frilandssådd med vanlig smörgåskrasse och vänta tills de större bladen dyker upp - MUMS!
Hälsar Ingrid
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.