Virgo
Många kockar anser att de italienska tomaterna som är lite avlånga och användes till konservering på burk är väldigt smakrika.
I varje fall ofta bättre än kanarietomater.
Nu till min fråga :
Har någon erfarenhet av tomaten Peelo (Weibulls nr 3756)?
Även tomaten Pendulina Orange (Weibulls 3792)
Totteboll
CITAT (Virgo @ 08-02-2005, 20:50)
Har någon erfarenhet av tomaten Peelo (Weibulls nr 3756)?

Jag hade Peelo i odlingslådan på terrassen i somras. Den var förvånansvärt tråkig att äta rakt av, men mycket mycket bra att göra tomatsås på.
Bär odlaren
Precis!
Tråkig att äta men fantastiskt bra att göra sås på.
Plommontomater som många kockar är så förtjusta kan både vara odlade i Italien, Kanierieöarna eller mer vanligen i Holland. Hur som så är hemma odlade tomater oftast, om de inte stått för mörkt, mycket mycket smarkrikare än de som finns i affären.

Peelo är enligt mig en ok tomat men det finns otroligt större utbud av tomater att välja på. Gå in och googelsök på tomater och fröer från USA så hittar du ett fantastiskt fint utbud.

Lycka till!

Micael Wendell
Hortrom med inriktning mot miljo och odling (Frukt och bär, mm)
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon