CITAT (Ylva i Dalarna @ 10-02-2005, 13:13)
Hej!
Låter gott, men ....vad äter man Kimchi till ??
Ylva
Åhhhhhh, har man ätit det en gång kan man äta det till nästan allt! Men bara nästan! Ris, potatis, grönsaker, kött, fisk. Kanske inte till pasta men definitv till nudlar. Det är bara din egen smak som sätter begränsningen!
Har gjort min KimChi då & då i några år nu, använder salladskål istället för pak choi, och kan riktigt längta hem till en ny sats som mognat. För det är tricket! Att verkligen låta den mogna. Ni som nångång gjort surkål vet vad jag snackar om. Omogen surkål är inte lika god som den som fått mogna klart.
Kimchi är lite meckigt men såååååå gott, och den blir inte mindre god av att man gjort den själv. Dessutom är det nyttigt med syrade grönsaker.
Lycka till!
/Monique