Vill gärna dela med mig av en riktig smarrig rätt:
ROTFRUKTSGRATÄNG
2 palsternackor (400 g)
1 rotselleri (400 g)
4 morötter (400 g)
5-6 dl vatten
1 tub Tartexpastej (115 g)
2,5 dl kokspad
1 tsk örtsalt
1 tsk smulad dragon
1 dl créme fraiche
3 bananer
3 msk kokosflingor
2 tsk "allkrydda"
100 g rostade jordnötskärnor
Skala och skär rötterna i små tunna bitar eller skivor. Koka dem 5 min i vattnet. Sila av vattnet och spar det. Häll 2,5 dl av spadet i en kastrull. Tillsätt pastejen och låt den smälta tillsammans med kokspadet och créme fraichen. Smaka av med kryddorna. Lägg rotsakerna i en smord eldfast form. Häll över redningen. Skala och skiva bananerna. Fördela dem över rotsakerna. Blanda kokos och allkrydda. Fördela dem och jordnötterna över gratängen. Gratinera i 200° ca 25 min eller tills gratängen fått fin färg.