Cilla, du verkar himla kunnig på det här med ympar, så jag har några frågor jag med!(har ympat med gott resultat en gång tidigare)
När man tar kärnor till grundstammar, bör det vara kärnor från träd som man typ har växande i trädgården, eller går det bra med kärnor från äpplen i affären, Ingrid Marie eller nånting sånt, sorter som finns härdiga i Sverige?
..och sen har vi ett gammalt äppelträd med en massa röta, vi funderar på att kapa det till under 1 meters höjd och sedan ympa in flera olika sorters ympar på våren, när saven stigit. Brukar sådana företag lyckas? Trädet är illa åtgånget, men stammen ser hyfsat frisk ut...
..och så en fråga till, mina svärföräldrar har ett gammalt äppelträd, sk Kinesiskt Citronäppelträd, som jag tagit kvistar från, men det har vuxit dåligt på senare år, så fanns inga spön utan bara kvistar med korta grenar, sporrar. Kan man ympa med en sån kvist också?
*frågvis och ympsugen*