Full version: Raggmunk
gammelnalle
Hur gör man??

Recept,,, finns i överflöd.....

Ena skulle man ha pannkakssmet i....
"Grädda ett prov"!... JAHA... och om det inte bidde bra då??

andra utan smet "bara" Rårivna potais, lök, salt peppar, 2 ägg...samt fett till pannan...

men det "höll inte ihop"....


Vitkålssallad och lingonsylt till...

GOTT , jovisst men lite trist att se på....

Nästa gång kör jag potatisen i processorn??? och tillsätter pannkakssmet?? TROTS att det inte blir "riktiga" raggisar då??

eller vad gör jag för fel??

"Potatismannen"
Ina
Om du tar samma mängd potatis och lök men höjer "ägginsatsen" till tre ägg kan det funka bättre. Eller kanske fyra om det behövs...
netaave
Raggmunk heter det om man har typ pannkakssmet till riven potatis.
Rårakor om man bara har riven potatis, franska rårakor tillsätter man lite lök i.
För att få rårakor att hålla ihop pressar man ur lite av vätskan och plattar ut ordentligt i stekpanna, stek på medelvärme och vänd inte för tidigt.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon