Christoffer
13-03-2005, 17:19
Förlorar skalade potatisar som har stått i kastrull med vatten någon näring?
knappast såvida du inte förvarar dom i många månader eller år, men då har dom ju redan börjat förruttnelseprocessen.
Är det inte mest näring i skalen?
Ja, jag vill minnas att det är så. Nyttigast är att koka potatisen oskalad.
Christoffer
14-03-2005, 11:28
ok.
Om man kokar potatis i kastrull med vatten och salt i, drar saltet
ur det näringsrika ur potatisen då?
En liten del av näringen går naturligtvis förlorad vid kokning, det får man räkna med. Minst förlorar man som sagt om man kokar potatisen med skalet på.
pisanggoreng
14-03-2005, 13:05
Kanske ångkokning är bättre...?
gammelnalle
14-03-2005, 13:08
Kolla
här själv... Jag vét som vanligt inget...

men LITE förvånande är ju dessa resultat...
Man kan söka i
Livsmedelsverkets utmärka databas . Där man man hitta näringsinnehåll för:
Potatis
Potatis kokt m skal
Potatis skalad kokt m salt
Potatis bakad m skal u salt
Hepp!

Ja där ser man! Måste erkänna att jag blev inte bara
lite förvånad...
Resultatet
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.