Detta recept är från tidningen Må Bra. Halvkalorisnålt... Men helgott kan jag garantera!
PÅSKTÅRTA MED ANANAS, 6 pers
120 g digestivekex
60 g margarin
225 g kesella
3 ägg, 3 msk socker
Rivet skal av 1 apelsin
6 skivor ananas, konserverad i juice
300 g osockrade björnbär
Sätt ugnen på 200°. Finfördela kexen med margarinet i en matberedare. Täck botten av en pajform med bakplåtspapper. Tryck ut smuldegen i formen.
Vispa ihop kesella, ägg, socker och apelsinskal. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills smeten stelnat och ytan fått fin färg, ca 25 min. Låt kakan kallna.
Låt ananasen rinna av och tina bären. Dela ananasskivorna i halvor.
Lossa kakan ur formen och lägg den på tårtfat. Lägg frukt och bär på kakan.