Full version: Viltpaj
Castea
Tänkte fresta er med mitt bästa recept:

VILTPAJ, 4-5 pers

Pajdeg:

2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella Mager


Fyllning:

1 paket ren- eller älgskav, ca 250 g
2 gula lökar
200 g kantareller (eller champinjoner, men kantareller blir klart godast!)
75 g rökt skinka
1 tsk salt
8-10 krossade enbär (kan uteslutas)
1/2 tsk timjan
1 krm vitpeppar
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
1 1/2 - 2 dl riven lagrad ost


Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med gaffel. Ställ in den i kylen och låt den vila ca 30 min. Gör fyllningen under tiden.

Bryn renskavet i lite smör i en stekpanna. Sära på köttskivorna med en gaffel. Lägg över köttet i en gryta.

Skala och hacka löken. Skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite smör. Lägg sedan över det i grytan med köttet. Hacka skinkan och tillsätt den samt alla kryddor. Strö över vetemjölet och rör om. Späd med grädde. Koka på svag värme ca 5 minuter.

Förgrädda pajskalet 10-15 minuter mitt i ugnen. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 250°. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över osten. Grädda ytterligare ca 10 minuter.
zaaritha
Låter jättegott!!!
farbror B
haar varken kantareller, skinkor eller renar i min trädgård....
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon