Christoffer
24-03-2005, 00:06
Jag har läst någonstans att en allergi alltid är en överkänslighet mot proteiner, men hur är det med allergi för frukter eller citrus?
Vad är det man blir allergisk av i de?
Såvitt jag vet är det enzymer i frukten som är det man reagerar mot - i alla fall vid den sortens fruktallergi som man kan drabbas av om man också är allergisk mot björkpollen. Enzymer är proteiner. OM det är så att alla allergier är reaktioner mot proteiner är mer än jag vet.
Kakaduan
24-03-2005, 11:32
En kompis till mig i gymnasiet tålde inte citrusfrukter. Om någon skalade tex en apelsin i hennes närhet blev hon dålig. Hon hade testat sig och det var tydligen c-vitaminerna hon blev dålig av. Konstigt! Inget förvånar en längre.
Kakaduan
Christoffer
24-03-2005, 11:46
Oj! C-vitamin. Fast iofs har jag läst att alldeles för mycket C-vitamin ska höja histaminhalten i kroppen. Men det är ändå märkligt, för vad jag vet, så ska det inte finnas så värst mycket C-vitamin i citrusfrukter. Vad är det... under 100mg i en citrusfrukt?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.