Full version: Ej recept
Sulawesii
Nn har groddat bockhornsklver? Har precis gjort det fr frsta gngen och jag undrar om det verligen ska smaka s beskt? Det r ju inte gott alls.... bl....
Blir dom kanske mildare i smaken om man lagar ngon rtt av dem? Vgar inte testa, ifall att jag skulle frstra maten helt och hllet.
netaave
Jag brukar grodda mungbnor, det r lite och stta tnderna i, blir ungefr som bngroddarna p burk. Tror inte det ska smaka beskt, vad du n vljer att grodda. Har du gamla frn?
*Felix matte*
Jag testade att grodda mungbnor (ett r sedan) men de bara mglade sad.gif
sen dess kr jag ter med mina favoriter...2 msk alfalfa och 1 tsk rdisa....mumsigt gott som tog slut idag...ny laddning stts imorgon. biggrin.gif
netaave
CITAT (Felix matte @ 26-03-2005, 23:41)
Jag testade att grodda mungbnor (ett r sedan) men de bara mglade sad.gif
sen dess kr jag ter med mina favoriter...2 msk alfalfa och 1 tsk rdisa....mumsigt gott som tog slut idag...ny laddning stts imorgon. biggrin.gif

Vad trkigt!
S hr gr jag, kopierat ett eget inlgg frn Bendro:


"Groddar p en macka av riktigt grovt brd r sagolikt gott, och kryllar av vitaminer.

Man tar allts ett par msk mungbnor (torkade), eller alfalfafr och lgger i blt dom ver natten.
Hll av vattnet och sklj ordentligt.
Plocka bort bnor eller frn som inte svllt.
Lgg i en glasburk och klipp en bit av gles vv eller liknande (oanvnd chiffonettrasa brukar jag ta) att stta som lock, tnk p att det ska g och stta fst med gummisnodd runt kanten.
Stt som sagt fast vven och stll burken lutande en stund s allt vatten frsvinner.
Stll den sen mrkt ett dygn eller till frna spricker.
Sklj groddarna morgon och kvll i ljummet vatten, d behver du inte ta bort vven utan sklj gm den, men luta burken en stund varje gng.
Vill du ha vita groddar s fortstter du att ha burken mrkt, men vill du ha grnt i s stller du den ljust.
De r frdiga efter 3-5 dagar och drefter frvaras dom i kylen."
Sulawesii
Det lt gott att blanda alfalfa- och rdisgroddar! Har jag aldrig ens tnkt p!
Rdisgroddarna r ju lite starka fr sig sjlva.

Problemet med beska fr jag inte nr jag groddar annat, utan det r just bockhornsklvern som blir sn.
Ett problem till med dessa: Jag stinker curry under armarna efter provsmakningen. blink.gif Inte s kul. Men, det hade jag anat att det skulle gra, fr det r likadant nr man dricker bockhornsklverte.

Odlingsdre som jag r, s funderar jag nu p att s frna, eftersom de inte var goda att grodda. Mste ut och googla lite efter bilder!
Ina
Bockhornsklvern r ju skarpare i saken nr groddarna r mindre... sen mildras ju currysmaken. Dom r lite beska, men jag har inte haft ont av det. Sjlv slnger jag mer n grna med dom i wokpannan!
Sulawesii
Ok. Ska testa att woka!
Detta r en "enklare" version av forumet. Fr att se forumet med formatering och bilder kan du klicka hr.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon