CITAT (Felix matte @ 26-03-2005, 23:41)
Jag testade att grodda mungbönor (ett år sedan) men de bara möglade
sen dess kör jag åter med mina favoriter...2 msk alfalfa och 1 tsk rädisa....mumsigt gott som tog slut idag...ny laddning sätts imorgon.

Vad tråkigt!
Så här gör jag, kopierat ett eget inlägg från Bendro:
"Groddar på en macka av riktigt grovt bröd är sagolikt gott, och kryllar av vitaminer.
Man tar alltså ett par msk mungbönor (torkade), eller alfalfafrö och lägger i blöt dom över natten.
Häll av vattnet och skölj ordentligt.
Plocka bort bönor eller frön som inte svällt.
Lägg i en glasburk och klipp en bit av gles väv eller liknande (oanvänd chiffonettrasa brukar jag ta) att sätta som lock, tänk på att det ska gå och sätta fst med gummisnodd runt kanten.
Sätt som sagt fast väven och ställ burken lutande en stund så allt vatten försvinner.
Ställ den sen mörkt ett dygn eller till fröna spricker.
Skölj groddarna morgon och kväll i ljummet vatten, då behöver du inte ta bort väven utan skölj gm den, men luta burken en stund varje gång.
Vill du ha vita groddar så fortsätter du att ha burken mörkt, men vill du ha grönt i så ställer du den ljust.
De är färdiga efter 3-5 dagar och därefter förvaras dom i kylen."