CITAT (Felix matte @ 26-03-2005, 23:41)
Jag testade att grodda mungbnor (ett r sedan) men de bara mglade
sen dess kr jag ter med mina favoriter...2 msk alfalfa och 1 tsk rdisa....mumsigt gott som tog slut idag...ny laddning stts imorgon.

Vad trkigt!
S hr gr jag, kopierat ett eget inlgg frn Bendro:
"Groddar p en macka av riktigt grovt brd r sagolikt gott, och kryllar av vitaminer.
Man tar allts ett par msk mungbnor (torkade), eller alfalfafr och lgger i blt dom ver natten.
Hll av vattnet och sklj ordentligt.
Plocka bort bnor eller frn som inte svllt.
Lgg i en glasburk och klipp en bit av gles vv eller liknande (oanvnd chiffonettrasa brukar jag ta) att stta som lock, tnk p att det ska g och stta fst med gummisnodd runt kanten.
Stt som sagt fast vven och stll burken lutande en stund s allt vatten frsvinner.
Stll den sen mrkt ett dygn eller till frna spricker.
Sklj groddarna morgon och kvll i ljummet vatten, d behver du inte ta bort vven utan sklj gm den, men luta burken en stund varje gng.
Vill du ha vita groddar s fortstter du att ha burken mrkt, men vill du ha grnt i s stller du den ljust.
De r frdiga efter 3-5 dagar och drefter frvaras dom i kylen."