Jag har komposterat köksavfall (Rubbet) i gamla oljefat (oisolerade) i 6-7 år och det är inga problem. Men övning ger färdighet, endel missöden har det ju blivit
det viktigaste är att förhindra skadedjur: flugor, råttor, möss, fåglar och andra mindre trevliga besökares åtkomst. Att komposterna är oisolerade betyder att de fryser på vintern och då behöver man större volymer eftersom det inte sjunker undan i den takt som avfallet produceras, en fördel är att frysningen sönderdelar avfallet och balanserar fukthalten. Jag använder mej av en metod som går ut på att jag placerar avfallet i mitten av komposten och täcker med löv på sidor och ovanpå, på så vis får jag en snabbare nedbrytning med högre temperatur. Det är eftersträvansvärt då även skadliga microber och sjukdomar dör i högre temperaturer. Under efterkomposteringen får daggmaskarna mumsa igenom materialet för att ännu förbättra konsistensen. Lycka till med nya huset och tomten.