violina
01-04-2005, 23:06
Jag efterlyser ett recept p rabarbermarmelad jag gjort en gng. Har tyvrr blivit av med det i en flytt. Vad jag minns skulle det vara en klick margarin i. Det lter konstigt men det var jttegott. Har ni ngra andra favoriter med rabarber? Det skulle vara skoj att ha i beredskap.
jag blev intresserad av detta recept o s va de en efterlysning
hm jag tnker efterlysa receptet p
receptbankenfr de verkar gott o jag hinner inte ta uppmina rabarber annars ju
gammelnalle
02-04-2005, 07:33
marmelad p rabarber verkar vl LITE vl stt...
trta p trta...
bara skojar... den jag brukar ta TROR jag innehller FIKON och rabarber... KANONGOD.....men skall kolla efter helgen...
CITAT (gammelnalle @ 02-04-2005, 08:33)
marmelad p rabarber verkar vl LITE vl stt...
trta p trta...
bara skojar... den jag brukar ta TROR jag innehller FIKON och rabarber... KANONGOD.....men skall kolla efter helgen...
krngelnalle
rabarber e vl inte sta heller
fnisss svrt o f marmeladen att ligga kvar kanske
jag har lagt in ett recept p rabarbermarmelad p receptbanken.
Gabi
jttemysigt gabi jag har lagt den i min kokbok
tackar s jttemycket de ska bli rabarbermarmelad i stora lass snart
netaave
02-04-2005, 11:47
Jag har ngra recept dock utan fett.
Rabarbermarmelad
1,5 kg rabarber
2 apelsiner
8 dl socker
1 dl vatten
ca 3/4 tsk pektin
ca 3/4 tsk citronsyra
Sklj, skala, och skr rabarbern i smbitar.
Borsta apelsinen i varmt vatten och riv av det gula p skalen, pressa ur saften.
Blanda allt utom pektin och citronsyra i en gryta och koka marmeladen lngsamt ca 15 min.
Blanda pektin och citronsyra med ett par tsk socker och rr ner, lt den koka ngra minuter till.
Hll upp p varma burkar.
Rabarber- och fikonmarmelad
1 kg rabarber
250 gr torkade fikon
50 gr stmandel
1 citron
8 dl socker
Sklj fikonen och lgg dom i blt ngra timmar.
Sklj och skr rabarbern i sm bitar. Koka den lngsamt mjuk i lite vatten, ca 1/2 dl. Lock p grytan.
Lgg mandeln en stund i kokande vatten. Skala den och hacka grovt.
Borsta citronen i varmt vatten. Torka. Riv av skalet.
Lt fikonen rinna av och skr dom i sm bitar.
Lgg citronskal, fikon, mandel och socker i rabarbermoset. Koka lngsamt utan lock tills marmeladen fr lagom konsistens. Rr d och d.
Skumma vl. s upp p varma rena burkar och lt kallna innan de frsluts.
Festlig Rabarbermarmelad
1 kg rabarber
12 dl socker
1 citron
3 msk syltad ingefra, eller 3 msk malen ingefra.
Sklj och skr rabarbern i sm bitar.
Borsta citronen i varmt vatten. Dela den i fyra klyftor och skr i tunna skivor.
Hacka ingefran fint.
Varva rabarbern, citron, socker och ingefra i en skl.
Lt st ver natten och safta sig.
Koka lngsamt under lock tills rabarbern r mjuk. Den skall mosa sig. Ta v locket och koka lngsamt ihop marmeladen i ca 45 min.
s upp p varma rena burkar. tillslut nr marmeladen r kall.
violina
02-04-2005, 19:51
Tack s mycket allihop!

Jag ska genast in p receptbanken. Det r en sida jag inte upptckt innan.
solkatten
07-04-2005, 08:37
r det inte riven morot man kan blanda med rabarber till marmelad?
Och sen smakstta med lite muskot?