silverlök
11-04-2005, 12:20
Hej!
Jag ska bli med äppelträd och undrar om någon har tips på sort. Vill gärna ha en sort som passar framför allt till äppelkakor! Kan tyvärr inte äta äpplen naturella utan det måste bli i tillagad form.
violina
11-04-2005, 14:50
Gravensteiner är gott till äppelkaka, mognar i november och håller ett par månader. Jag har själv precis köpt ett familjeträd med 4 sorter på (aroma, Ingrid-Marie, Katja och Gravensteiner). Har ingen erfarenhet av familjeträd sedan innan men tycker det verkar praktiskt eftersom jag har en ny mindre trädgård och inte kunde bestämma mig för en sort. Sen kan man ju alltid ympa på fler sorter senare.
Maria i Helsingborg
11-04-2005, 17:55
Det underbaraste "lilla" äpplet i världen, Ingrid-Marie
Det finns flera äppelsorter för allergiker; Gloster (om man bor söderut), Filippa, Transparente Blanche och några till som också äppelallergiker brukar tåla väl.
Ett annat sätt för många allergiker att kunna äta äpplen är att klyfta dem och sätta in dem 10 sekunder i mikrovågsugnen.
På mässor där Pomologiska Sällskapet ställer ut brukar vi ha fest för äppelallergiker, och många äter färska äpplen för första gången.
Lobo är min absoluta favorit.
Ett hårt vinteräpple med vitt kött och röda nerver.
Blir tyvärr lätt angripet.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.