Kajsa H
  14-04-2005, 18:42
  
 
  Just nu står ramslöken så skir och fin i backen. Vi har använt den till exempel i kall sås till rökt fisk som blev jättegott och så klipper vi den som gräslök ungefär (perfekt nu när gräslöken knappt kommit upp än!).
 Provade idag att ha med den i woken. Jag lade i den på slutet, men den krympte ändå ihop till nästan ingenting...
Är det någon som har bra tips på fler användningsområden?
 
 
 
  netaave
  17-04-2005, 19:04
  
 
  Överallt där du annars användr salladslök eller purjo.
 
 
 
  Ingrid på Västkusten
  19-04-2005, 06:34
  
 
  Jag föredrar den rå faktiskt. I sallader, örtsmör sådant som kan få smälta ner över en biff elelr grillad fisk, i en wok men enbart att strö över då - sist. 
Funderar på om pesto hade fungerat om Du har mkt ramslök......
 
 
 
  Blomstertanten
  19-04-2005, 13:51
  
 
  Gör man inte soppa av den på Gotland    
  
 
 
 
  CITAT (Blomstertanten @ 19-04-2005, 14:51)
Gör man inte soppa av den på Gotland    

Nope - det är kajp (vild purjolök eller skogslök) man gör soppa av på Gotland! 

Fast jag har sett nåt recept på nån sida där det stod att kajp kunde ersättas med ramslök... minns inte var...
 
 
 
 
  Blomstertanten
  19-04-2005, 15:10
  
 
  Tack Ina ! 
 Så var det ju ! Blandade ihop det lite  
  
 
 
  Kajsa H
  03-05-2005, 18:52
  
 
  Tack för tipsen!
 
Pesto var en kul idé att prova, har inte testat än.
 
 
 
  Ophelia
  22-05-2005, 12:40
  
 
  Har fryst in den färsk och sedan tagit en lite och klippt sönder över pasta tillsammans med färsk finhackad tomat, basilikablad och rasmlökblad samt en sväng med pepparkvarnen. Gott med en klick färskost eller nåt krämigt.
 
 
   
  Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du 
klicka här.