Full version: matiga sallader?
hera
Är det någon som har något bra recept eller ideer på matiga sallader?
Eller vad ni brukar slänga ihop?

Det är alltid kul med andras ideer rolleyes.gif
ejjan
Precis som du skriver så brukar jag slänga ihop vad jag har!

Igår blev det överblivna kokta potatisar, lite olika grönsaker, soltorkade tomater i olja, kapris och oliver. Älskar pastasallad med ost och kassler oxå.

Kokta kalla broccoli är oxå gott med potatis, tomater och purjo.

Balsamicovinäger är mums! biggrin.gif
netaave
Använder ris eller pasta som bas, tillsätter bönor, majs, lök av något slag, sallad, tomter, gurka, paprika, oliver, champinjoner, sparris sen ex kyckling eller köttrester.

Salladssås på 8% fraiche med passande kryddor.

Gott bröd till och kanske en liten ostbit, om inte det finns i salladen.
kantarell
Jag och min sambo provade nyligen ett salladsrecept från ICA men ändrade det lite - blev smarrigt! smile.gif

pasta, rödlök, tomat, gurka, oliver med citron, fetaost

Dressing: tryffelolja, balsamvinäger, olivolja, salt, svartpeppar

Rödlöken skärs i klyftor och fräses mjuka i lite olja, lägg i tomatbitarna mot slutet.

Blanda dressingen för sig först och rör sedan i allt annat.

Vi gjorde salladen en kväll och lät den stå i kylen och gotta till sig till lunch dagen efter, tror det bara var bra!
Lassila
Har ett kanonsmarrigt sallads recept som jag har fått av min chef,

Blandad sallad (roman, ruccola, isberg, rosé te x )
Grillad kyckling
Gurka
Tomat
Majs
Knaperstekt bacon
Smulad ädelost (grön eller blå mögel)
1 st tärnad Avocado
Lite Walnötter

tongue.gif tongue.gif

Eftersom man har både ädelost och avocado behöver man ingen dressing, den blir saftig och god ändå... sleep.gif
zaaritha
En burk tonfisk i olja.
En strimlad purjolök.
En burk majs.
2 dl frysta gröna ärter.
En strimlad paprika.
En liten hackad lök.
Blanda creme fraiche+ senap+gräddfil, blanda ner i salladen!
Evin
När jag inte har några färska grönsaker hemma brukar jag slänga ihop den här.
Till ca 4 personer om man äter något till.

1 burk kidneybönor /svarta bönor
1 näve gröna bönor (brukar ha frysta)
1 rödlök (hackad)
Ev lite ruccola

Dressing: 1-2 klyftor vitlök (beroende på hur mycket man gillar vitlök)
1 del olja (jag brukar variera med citronolja)
1 del balsamvinäger
1 skvätt citronsaft
1 nypa socker
Lite salt och peppar

Man kan även äta den som matig sallad.
Stek lite bacon till. Blanda ev i lite potatis.
Man bör kunna köpa frusna potatistärningar och steka snabbt och blanda i. Detta får jag prova en dag.
brittmarie
Tycker om att blanda ner lite frukt i sallden. Vi använder gärna melon, nektarin eller mango. Grapefruktbitar utan hinna passar bra i en räksallad. Saftigt och gott blir det. Några cashewnötter får också gärna slinka ner om det inte är småbarn (som kan sätta dem i halsen), eller allergiker med.
Bessie
Jag äter inte kött, så jag börjar ofta med kokta baljväxter -- kikärter eller gröna linser brukar bli väldigt bra. Kokas som vanligt, och när man hällt av vattnet slår man över ganska stark salladsdressing och låter dem marineras en stund. Sen tillsätter man olika grönsaker och kryddgrönt så man får ett lagom urval av smak, färg och struktur. Salade Nicoise är en annan favorit -- mest potatis, gröna bönor, och tonfisk, medelmycket tomatklyftor och hårdkokta ägg, sardellfiléer och kapris för att få lite sting på det hela. Tabbouleh är en tredje -- krossat vete, vitlök, citronsaft, olivolja, gurka och tomat, och så massor med slätbladig persilja och koriander.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon