Snabbt søk på Google gav detta recept på rosenpudding
http://www.tine.no/oppskrift/4028/ - visserligen från Norge och inte Estland, men det är kanske samma pudding. Jag klistrar in det här och översätter till svenska... Men jag ser också att den inte innehåller rosenvatten så det kanske är en annan variant ?
4 porsjoner
ingredienser
• 6 plater gelatin
• 6 dl TINE kremfløte (vispgrädde)
• 2 ss sukker
• 1 dl søt sherry
• 1 dl kirsebærsaft (körsbärssaft)
Pynt:
• friske mynteblader
Tilbehør:
• Piano vaniljesaus
• kirsebærsaus
• iskrem, vanilje (vaniljglass)
Slik gjør du
Legg gelatin i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter. Kok opp fløte og sukker. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme fløten.
Ta kjelen (kastrullen) bort fra varmen og tilsett sherry og 1 dl kirsebærsaft. Rør i blandingen av og til før den stivner (stelnar), så ikke fløte (grädde) og saft deler seg i to lag. Ha den halvstive puddingen i en stor vætet (blött..?) form eller i porsjonsformer. La puddingen få stivne i kjøleskapet.
Dypp formen(e) et øyeblikk i varmt vann og hvelv på fat/tallerkener. Drypp noe av vaniljesausen rundt og legg på iskrem (glass). Pynt med mynte. Server kirsebærsausen fra sausenebb (såssnipa).
Låter spännande. Hör av dig om/när du gjort den... eller om du finner det "riktiga" receptet