Är det någon som vet varför det blir skorv på potatisen. Vad gör vi för fel? Är det vissa sorter som är känsligare? Eller har det med temperatur, fukt eller jorden att göra? Ingen har kunnat förklara för mig men jag hoppas att någon här vet.
Åsa, mälardalen zon 2
14-05-2005, 19:22
Vissa sorter är känsligare än andra. + Högt pH i marken ger mera skorv + torka under knölbildningen brukar också ge skorv. + Slarv med växtföljd kan också ge skorv (vissa svampar och bakterier ska också kunna ge skorviga potatisar).
Lynn
15-05-2005, 11:53
Ok! Tack!Det var en hel del, vi får försöka tänka på detta!! Vad kan man göra åt pH halten i jorden då??
Tesa
15-05-2005, 14:14
Även färsk gödsel kan orsaka skorv...
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.