Christoffer
16-05-2005, 15:29
I mataffären sålde de "Vinblad" i lösvikt.
Hur använder man vinblad? Är det nyttigt?
Man kan använda det till vinbladsdolmar.
Man fyller vinbladen med en risblandning och marinerar dem.
Det är vanligt i Grekland och är jättegott
Christoffer
17-05-2005, 12:18
Det där lätt riktigt gott!
Bara en till undran, då jag inte riktigt minns hur bladen såg ut...
Är det vinblad från vindruvor alltså?
Åsa, mälardalen zon 2
17-05-2005, 14:04
Japp det är vinblad från vindruvor och också de vindruvor vi odlar i sverige går bra att använda till vinbladsdolmar. Ofta brukar man förvälla bladen någon minut innan man fyller dolmarna och kokar dem i en kastrull som är klädd med vinblad. Har testat laga vinbladsdolmar en gång och det var gott men väldigt mycket jobb. Det finns något recept på vinbladsdolmar här på forumet i recpetavdelningen.
Christoffer
17-05-2005, 14:09
Finns det några andra blad man kan använda i det syftet?
Åsa, mälardalen zon 2
17-05-2005, 14:15
Tja jag har haft en utländsk elev som lagat något vinbladsdolmeliknande till mig fast med mangold.
vinbärsblad?
Finns det inte ostar som är inlindade i vinbärsblad?
Speciellt svartvinbär bör vara god att linda om med....
Ibland kan man köpa vinbladsdolmar i delikatessen. Det finns en ny serie delikatesser som är med grekisk mat.
Vinbladsdolmar är bland mina favoriträtter i allmänhet.
De smakar friskt av mynta.
Kolla efter recept på tasteline.se
de finns säkert där.
Ingrid på Västkusten
18-05-2005, 07:24
Man kan göra dolmar med allt - inklusive asiatiska grönsaker!
Blev full i skratt när jag köpte en indisk kokbok och hittade recept på indiska 'kåldolmar' fast de hette någe annat .
;-)
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.