Full version: Vinblad?
Christoffer
I mataffären sålde de "Vinblad" i lösvikt.
Hur använder man vinblad? Är det nyttigt?
Evin
Man kan använda det till vinbladsdolmar.
Man fyller vinbladen med en risblandning och marinerar dem.
Det är vanligt i Grekland och är jättegott smile.gif
Christoffer
Det där lätt riktigt gott!

Bara en till undran, då jag inte riktigt minns hur bladen såg ut...

Är det vinblad från vindruvor alltså?
Åsa, mälardalen zon 2
Japp det är vinblad från vindruvor och också de vindruvor vi odlar i sverige går bra att använda till vinbladsdolmar. Ofta brukar man förvälla bladen någon minut innan man fyller dolmarna och kokar dem i en kastrull som är klädd med vinblad. Har testat laga vinbladsdolmar en gång och det var gott men väldigt mycket jobb. Det finns något recept på vinbladsdolmar här på forumet i recpetavdelningen.
Christoffer
Finns det några andra blad man kan använda i det syftet?
Åsa, mälardalen zon 2
Tja jag har haft en utländsk elev som lagat något vinbladsdolmeliknande till mig fast med mangold.
Evin
vinbärsblad?
Finns det inte ostar som är inlindade i vinbärsblad?
Speciellt svartvinbär bör vara god att linda om med....

Ibland kan man köpa vinbladsdolmar i delikatessen. Det finns en ny serie delikatesser som är med grekisk mat.
Vinbladsdolmar är bland mina favoriträtter i allmänhet.
De smakar friskt av mynta.

Kolla efter recept på tasteline.se
de finns säkert där.
Ingrid på Västkusten
Man kan göra dolmar med allt - inklusive asiatiska grönsaker!

Blev full i skratt när jag köpte en indisk kokbok och hittade recept på indiska 'kåldolmar' fast de hette någe annat .
;-)
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon