Knäckflarn 50 st
150 gr smör
2 dl socker
2 dl stora havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
½ dl ljus sirap
Sätt ugnen på 175-200 gr
Smält fettet
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
Klicka ut drygt 1 tsk av smeten glest på osmorda plåtar eller med bakplåtspapper på. 10-12 klickar på varje plåt.
Grädda mitt i ugnen tills flarnen slutat bubbla och fått fin färg, 6-7 min.
Låt dom svalna något innan de lossas från plåten.
Böj dem ev. över ett spånjärn.
Kalla knäckflarn kan penslas med smält blockchoklad.
Platta flarn kan läggas ihop två och två med ex smörkräm, eller chokladgrädde.
Smörkräm görs av 200 gr mjukt smör, 1,5 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker och 3 äggulor.
Rör först fettet mjukt, blanda det sen med övriga ingredienser till en slät kräm.
Moccasmörkräm: tillsätt 3 msk snabbkaffe upplöst i 1-2 msk hett vatten droppvis.
Chokladsmörkräm: tillsätt 2 msk siktad kakao.
Chokladgrädde vispas ihop av 2 dl vispgrädde, 2 tsk kakao och 2 tsk socker, obs att allt måste vispas tillsammans annars blir grädden grynig.