Christoffer
I min groddningsbok står det att man måste koka upp sojabönsgroddarna
innan man äter de, för annars är de ohälsosamma.

Varför är de det?
KURT
Jag tror att ende bönor innehåller glycosider, som man kan få ont i magen av om de inte upphettas innan man äter dem? Samma sak gäller i alla fall för tex vaxbönor, som inte bör ätas råa.
Christoffer
Aha, då kanske det är lugnt, för jag fick inga problem när jag åt de råa, men de smakade inte gott.
Grönblomman
CITAT (Christoffer @ 20-05-2005, 20:36)
Aha, då kanske det är lugnt, för jag fick inga problem när jag åt de råa, men de smakade inte gott.

Det var väll ett problem? ! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon