I min groddningsbok står det att man måste koka upp sojabönsgroddarna innan man äter de, för annars är de ohälsosamma.
Varför är de det?
KURT
20-05-2005, 14:13
Jag tror att ende bönor innehåller glycosider, som man kan få ont i magen av om de inte upphettas innan man äter dem? Samma sak gäller i alla fall för tex vaxbönor, som inte bör ätas råa.
Christoffer
20-05-2005, 18:36
Aha, då kanske det är lugnt, för jag fick inga problem när jag åt de råa, men de smakade inte gott.
Grönblomman
21-05-2005, 22:01
CITAT (Christoffer @ 20-05-2005, 20:36)
Aha, då kanske det är lugnt, för jag fick inga problem när jag åt de råa, men de smakade inte gott.
Det var väll ett problem? !
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.