Full version: Kanderade syrener?
SannaLasso
Hejhej alla matiga!

Någon bekant av mormorsmormordignitet sa någongång att man kunde kandera syrenblommor (eller var det viol????) genom att repa av dem, skölja (stavning????) och sedan snurra runt i florsocker.

Stämmer detta ? Annars - hur kanderar man syrener???? Och om man kanderat - hur länge håller de sig?


(Jag vill kunna för det skulle vara kul att ge bort kanderade syrener i present framöver)
brittmarie
Gör så här om du vill kandera blommor och blad:

Pensla eller doppa blommorna/ bladen med äggvita.
Skaka av överflödig äggvita och doppa sedan i strösocker.
Lägg dem på bakplåtspapper och torka i ugn 75°C tills de är krispiga, ca 1 timme.
Förvara i en lufttät burk.

De gåller länge men vet ej riktigt hur länge.

Andra växter som också går bra att kandera är t.ex
Violer, rosor och förgätmigej.
Magnolia
Kan man äta dem sedan?
netaave
Jaa, jätteläckert att dekorera med.
SannaLasso
1000 tack för receptet. Måste prova (både med strösocker och med florsocker) innan syrenerna blommat över, men blommorna smakar lite beskt... wink.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon