Full version: rosenkvitten
Sagosessa
Tänkte plantera en rosenkvitten. Minns med glädje smaken av gelén från barndomsåren.
Men det är det här med sorter ...

Någon som vet vilken sort som ger bäst/rikligast skörd?
Betyder hybridernas mångfaldiga blomning att de även ger fler frukter? (som förstås ska gå att använda till gelé).
Maria i Helsingborg
Jag kan inte svara på dina frågor mer än att rekommendera vår Chaenomeles japonica CIDO. Det finns kanske andra/bättre men vi är jättenöjda med skörden och rosenkvittengelén blev smaskens!

Recept:

1 kg kvitten
4 dl vatten
samma mängd socker som saft
1 tsk citronsyra per liter saft

Tvätta och klyv frukten, koka den och sila.
Mät saften och häll den i en gryta och låt koka i 5 minuter. Rör ner sockret lite i taget. Låt koka sakta utan lock eller omrörning. Koktid ca 20 minuter, ta geléprov. Dra av grytan från värmen och låt vila innan du skummar av. Tillsätt citronsyran och häll upp på glas.
Sagosessa
Tack Maria!
*noterar sorten* laugh.gif laugh.gif tongue.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon