Läste Harriet Hjorth's bok "Blomstervandringar", en väldigt bra bok för övrigt. (andra upplagan) Och på sidan 52 finns det beskrivet om en slags dryck några tanter gjorde av gullvivor;
"De två gamla fröknarna, som vi kallade 'gullvivetanterna'" och som ägde det bruna trähuset i den förvildade fruktträdgården, brukade berätta om hur man på deras mors tid gjorde ett dricka av gullvivor. De kokade blommorna i stora kittlar och tillsatte socker. Den starka doften flöt ut genom alla öppna dörrar och fönster och mötte dofterna från de levande blommorna under björkar och äppelträd. De ägde ett recept, som var mycket gammalt och som gått i arv i deras släkt. under medeltiden smaksatte man mjöd med gullvivor, men den här drycken smakade som blomsterdoftande sockerdricka."
Själva receptet med doseringarna finns dessvärre inte, och det skulle vara intressant om någon hade det och kunde dela med sig av det. vågar nog inte laga drickat, då blomman är fridlyst (här i alla fall), men det vore skoj att ha det ifall man kan odla ihop tillräckligt många på tomten någon gång.