mari_tres
16-06-2005, 20:41
... som har en sådan frisk smak? Sylta, inläggningar?Tänkte att ma måste ju kunna använda skotten som tilbehör till mat, och således måste man kunna konservera dem på något sätt? Skulle vara roligt att prova om det är någon som har några recept eller tips!
Man kan (tydligen) lägga in dem i
vinäger eller ättika.
Receptet på
hostmedicin liknar ju mest en granskottslikör! Men det kan säkert vara gott.
Recept på Gransaft.
Man kan nog ha dem i sallader också.
På en hotellrestaurang i Överkalix fick vi granskottssorbet till efterrätt! Jag gissar att basen var gjord av vanlig sorbet med lime och sedan smaksatt med granskott. Udda, överraskande och rätt så gott.
På en hälsokostaffär hittade jag också granskottshalstabletter. Den som kan göra hårda karameller kan säkert få till något liknande.
kullagulla
28-06-2005, 05:08
Såg ett repotage på tv:n om gran sirap.
Plocka lite gran skott, varva den med stösocker o citronskivor i en glasburk. Låt stå i ca 2 veckor. Tag sedan och filtrera bort citronskivorna o skotten.
Har inte provat det själv, men ska göra det. Bra mot bl a förkylningar och om man känner sig vissen.
Katarina H
29-06-2005, 10:35
Det var i Sommartorpet, receptet finns på svt.se
Svt:s sommartorpet
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.