birgitek
20-06-2005, 10:47
Skall ha fest hemma midsommarafton och behöver lite tips och inspiration.
Har tänkt bjuda på Tacokryddade kycklingben och ett litet grillspett med köttbullar och körsbärstomater till det en sallad med tomat, gurka m.m.
Skulle behöva tips på två, tre plockrätter till.
Birgit Ek

Ajsing bajsing!

Törs du ställa en sån fråga
här ?

Modig kvinna

För att göra köttbullarna lite skojigare så brukar jag ha massa vitlök och persilga i dom, sen formar man dom efter handen så det blir som en korv, rulla in i en baconskiva och lägg på grillen eller stekpanna. Dom här korvarna behöver inte alls va vitlöksspäckade, du kan byta ut mot andra kryddor eller örter som passar din egen smak.
birgitek
20-06-2005, 10:59
Men Reserv, det vet du väl! Att jag är modig menar jag.
Vitlök o bacon låter mums, men behöver ett par tre rätter till.
Det måste passa att dricka vin till (kommer att bjuda på både rött och vitt)
Birgit Ek
netaave
20-06-2005, 11:43
Laxsnurror, du brer pepparrotsost (cantando) på mjukt tunnbröd, lägger på skivor av rökt lax rullar ihop och skär i snittar.
annalena
20-06-2005, 12:24
Jag hade nyligen ett "kalas" med mat som man kan äta med händerna, bla smördeg som man river västerbottensost på och rullar ihop till en rulltårta, skär i skivor o in i ugnen. Jättegott. Jag gjorde också en "gubbröra" m ansjovis, ägg, dill, lök i youghurt som jag la på små mörka bröd. Kolla på www.ica.se el www.arla.se. Där finns mycket smått o gott! Lycka till!
Biggan_
20-06-2005, 12:28
Mat o vinEller något här kan passa?
Pia mitt i Skåne
20-06-2005, 12:30
Varför inte prova Falska sniglar?
Falska sniglar
Färska champinjoner 20-25 medelstora
Margarin/Smör rumstempererat
Vitlök 3-4 klyftor
Persilja ½-1 dl hackad
Salt
Svartpeppar (jag tar grovmalen, går bra med finmalen)
Tag försiktigt bort foten på champinjonerna.
Koka hattarna i lättsaltat vatten i 10-15 min.
Låt dem rinna av och svalna. Lägg dem sedan
i en ugnsfast form.
Skär "fötterna" i små bitar och blanda med smör,
pressad vitlök, hackad persilja och kryddor.
Fördela blandningen i hattarna och ställ i
ugn (225grader) i några minuter.
Ät och njut gärna med bröd typ pain riche...
Caprice
20-06-2005, 13:05
Kycklingspett, som du kan servera både kalla eller varma...
Skär kycklingfilén på längden, marinera i cocosmjölk och chili, sicksacka den sedan ner över ett grillspett och grilla...
Väldans gott, väldans enkelt..
Caprice
Hannele
21-06-2005, 10:34
CITAT (Caprice @ 20-06-2005, 14:05)
Kycklingspett, som du kan servera både kalla eller varma...
Skär kycklingfilén på längden, marinera i cocosmjölk och chili
Jag använde färdigkryddade kycklingfiléer; texmex, indiskt... enkelt.
Gjorde i långpannan i ungnen. Snabbt. Serverades kallt.
Mycket populärt, även bland barn.
Louise i Göteborg
21-06-2005, 10:57
Mina "egenkomponerade" grekiska biffar blev en hit härom veckan, även kalla dagen efter.
Så här:
Hälften lamfärs hälten nötfärs. Blanda som köttbullesmet enligt valfri baskokbok, men som vätska 2 delar vatten 1 del rödvin. Tillsätt masssvis med hackad färsk mejram, oliver i bitar och fetaost i småbitar. Låt smeten stå och mogna några timmar i kylen. Forma ganska tjocka biffar och grilla i halster.
Blöm inte småmums bland plockmaten: oliver, rädisor, grisinipinnar med parmaskinka virad kring osv
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.