birgitek
Skall ha fest hemma midsommarafton och behöver lite tips och inspiration.
Har tänkt bjuda på Tacokryddade kycklingben och ett litet grillspett med köttbullar och körsbärstomater till det en sallad med tomat, gurka m.m.
Skulle behöva tips på två, tre plockrätter till.
Birgit Ek
Reserv
ohmy.gif Ajsing bajsing! blink.gif Törs du ställa en sån fråga här ? wink.gif unsure.gif Modig kvinna rolleyes.gif tongue.gif För att göra köttbullarna lite skojigare så brukar jag ha massa vitlök och persilga i dom, sen formar man dom efter handen så det blir som en korv, rulla in i en baconskiva och lägg på grillen eller stekpanna. Dom här korvarna behöver inte alls va vitlöksspäckade, du kan byta ut mot andra kryddor eller örter som passar din egen smak. wub.gif
birgitek
Men Reserv, det vet du väl! Att jag är modig menar jag.
Vitlök o bacon låter mums, men behöver ett par tre rätter till.
Det måste passa att dricka vin till (kommer att bjuda på både rött och vitt)
Birgit Ek
netaave
Laxsnurror, du brer pepparrotsost (cantando) på mjukt tunnbröd, lägger på skivor av rökt lax rullar ihop och skär i snittar.
Rossi
Kanske små grillspett?
annalena
Jag hade nyligen ett "kalas" med mat som man kan äta med händerna, bla smördeg som man river västerbottensost på och rullar ihop till en rulltårta, skär i skivor o in i ugnen. Jättegott. Jag gjorde också en "gubbröra" m ansjovis, ägg, dill, lök i youghurt som jag la på små mörka bröd. Kolla på www.ica.se el www.arla.se. Där finns mycket smått o gott! Lycka till! tongue.gif
Biggan_
Mat o vin

Eller något här kan passa?
Pia mitt i Skåne
Varför inte prova Falska sniglar?

Falska sniglar

Färska champinjoner 20-25 medelstora
Margarin/Smör rumstempererat
Vitlök 3-4 klyftor
Persilja ½-1 dl hackad
Salt
Svartpeppar (jag tar grovmalen, går bra med finmalen)

Tag försiktigt bort foten på champinjonerna.
Koka hattarna i lättsaltat vatten i 10-15 min.
Låt dem rinna av och svalna. Lägg dem sedan
i en ugnsfast form.
Skär "fötterna" i små bitar och blanda med smör,
pressad vitlök, hackad persilja och kryddor.
Fördela blandningen i hattarna och ställ i
ugn (225grader) i några minuter.
Ät och njut gärna med bröd typ pain riche...
Caprice
Kycklingspett, som du kan servera både kalla eller varma...

Skär kycklingfilén på längden, marinera i cocosmjölk och chili, sicksacka den sedan ner över ett grillspett och grilla...
Väldans gott, väldans enkelt..


Caprice
Hannele
CITAT (Caprice @ 20-06-2005, 14:05)
Kycklingspett, som du kan servera både kalla eller varma...
Skär kycklingfilén på längden, marinera i cocosmjölk och chili

Jag använde färdigkryddade kycklingfiléer; texmex, indiskt... enkelt.
Gjorde i långpannan i ungnen. Snabbt. Serverades kallt.
Mycket populärt, även bland barn.
Louise i Göteborg
Mina "egenkomponerade" grekiska biffar blev en hit härom veckan, även kalla dagen efter.
Så här:
Hälften lamfärs hälten nötfärs. Blanda som köttbullesmet enligt valfri baskokbok, men som vätska 2 delar vatten 1 del rödvin. Tillsätt masssvis med hackad färsk mejram, oliver i bitar och fetaost i småbitar. Låt smeten stå och mogna några timmar i kylen. Forma ganska tjocka biffar och grilla i halster.

Blöm inte småmums bland plockmaten: oliver, rädisor, grisinipinnar med parmaskinka virad kring osv
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon