Saturnus
22-06-2005, 17:16
Vil du dele den med meg???

Gresslken m brukes.
Maria i Helsingborg
22-06-2005, 21:55
Tja, i Sverige r ju matjesillen i tiden s att sga med grddfil och DRIVOR med grslk......annat har jag tyvrr inte att komma med
Currysill
Ytterligare en populr rtt p sillbordet, men brja i tid fr sillen ska st ett dygn i kylen.
4 stora matjesfiler
1 hackat hrdkokt gg
2 kokta potatisar i bitar
1,5 dl lttmajonns
2 msk vispgrdde
1-2 tsk curry
2 msk citronsaft
1 msk finhackad persilja
Garnering:
1 hrdkokt hackat gg
finhackad grslk
Skr filerna i bitar. Blanda majonnsen med grdde, curry, citronsaft, gghack, potatis, lk och persilja. Lgg de skurna filerna p ett serveringsfat och bred ver majonnsblandningen. Lt st kallt i 24 timmar.
Dekorera fatet fre serveringen med gghack och grslki rnder.
Saturnus
23-06-2005, 07:28
Tusen takk Kurt. Denne skal jeg teste i morgen.
netaave
23-06-2005, 22:49
Det hr r min favorit, sommartid brukar jag ha i massor av grslk!
Mariannes sill
3 dl grddfil
skalet av 1 citron
1 tsk mald koriander
2 brk matjesillfiler i bitar
Lt sillen rinna av i en trdsil.
Riv skalet och blanda med koriander i grddfilen.
Rr i sillen och lt st kallt nn timme.
Dr_Westerlund
26-06-2005, 01:06
Matjesfileer skrs i sm bitar
Rd lk hackas fint
Syrliga pplen skalas och skrs i smbitar
Blanda alltihop med Creme Fraise och en liten dutt stark senap.
Kan ven serveras som frrtt p sm kavringbitar.