Full version: Sill
Saturnus
Vil du dele den med meg??? wub.gif
Gresslöken må brukes.
Maria i Helsingborg
Tja, i Sverige är ju matjesillen i tiden så att säga med gräddfil och DRIVOR med gräslök......annat har jag tyvärr inte att komma med wink.gif
KURT
Currysill
Ytterligare en populär rätt på sillbordet, men börja i tid för sillen ska stå ett dygn i kylen.

4 stora matjesfiléer
1 hackat hårdkokt ägg
2 kokta potatisar i bitar
1,5 dl lättmajonnäs
2 msk vispgrädde
1-2 tsk curry
2 msk citronsaft
1 msk finhackad persilja
Garnering:
1 hårdkokt hackat ägg
finhackad gräslök

Skär filéerna i bitar. Blanda majonnäsen med grädde, curry, citronsaft, ägghack, potatis, lök och persilja. Lägg de skurna filéerna på ett serveringsfat och bred över majonnäsblandningen. Låt stå kallt i 24 timmar.
Dekorera fatet före serveringen med ägghack och gräslöki ränder.
Saturnus
Tusen takk Kurt. Denne skal jeg teste i morgen. biggrin.gif
netaave
Det här är min favorit, sommartid brukar jag ha i massor av gräslök!

Mariannes sill


3 dl gräddfil
skalet av 1 citron
1 tsk mald koriander
2 brk matjesillfiléer i bitar

Låt sillen rinna av i en trådsil.
Riv skalet och blanda med koriander i gräddfilen.
Rör i sillen och låt stå kallt nån timme.
Dr_Westerlund
Matjesfileer skärs i små bitar
Röd lök hackas fint
Syrliga äpplen skalas och skärs i småbitar
Blanda alltihop med Creme Fraise och en liten dutt stark senap.

Kan även serveras som förrätt på små kavringbitar.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon