Saturnus
  22-06-2005, 17:16
  
 
  Vil du dele den med meg??? 

Gresslöken må brukes.
 
 
 
 
  Maria i Helsingborg
  22-06-2005, 21:55
  
 
  Tja, i Sverige är ju matjesillen i tiden så att säga med gräddfil och DRIVOR med gräslök......annat har jag tyvärr inte att komma med  
  
 
 
 
  Currysill
Ytterligare en populär rätt på sillbordet, men börja i tid för sillen ska stå ett dygn i kylen.
4 stora matjesfiléer
1 hackat hårdkokt ägg
2 kokta potatisar i bitar
1,5 dl lättmajonnäs
2 msk vispgrädde
1-2 tsk curry
2 msk citronsaft
1 msk finhackad persilja
Garnering:
1 hårdkokt hackat ägg
finhackad gräslök
Skär filéerna i bitar. Blanda majonnäsen med grädde, curry, citronsaft, ägghack, potatis, lök och persilja. Lägg de skurna filéerna på ett serveringsfat och bred över majonnäsblandningen. Låt stå kallt i 24 timmar.
Dekorera fatet före serveringen med ägghack och gräslöki ränder.
 
 
 
  Saturnus
  23-06-2005, 07:28
  
 
  Tusen takk Kurt. Denne skal jeg teste i morgen. 
  
 
 
  netaave
  23-06-2005, 22:49
  
 
  Det här är min favorit, sommartid brukar jag ha i massor av gräslök!
Mariannes sill
3 dl gräddfil
skalet av 1 citron
1 tsk mald koriander
2 brk matjesillfiléer i bitar
Låt sillen rinna av i en trådsil.
Riv skalet och blanda med koriander i gräddfilen.
Rör i sillen och låt stå kallt nån timme.
 
 
 
  Dr_Westerlund
  26-06-2005, 01:06
  
 
  Matjesfileer skärs i små bitar
Röd lök hackas fint
Syrliga äpplen skalas och skärs i småbitar
Blanda alltihop med Creme Fraise och en liten dutt stark senap.
Kan även serveras som förrätt på små kavringbitar.