hans-Ålösund
05-11-2002, 12:21
Grönsaksbiffar av alla de slag är lätta att göra om man har en processor med ett bra rivblad annars kan ju alltid ta rivjärnet.
T.ex jordärtskockor-okokta- är goda att blanda med ett ägg och något mjöl och sedan steka med smör. Salt och peppar skadar inte men en god krydda är annars tandori, den smakar bättre till grönsaker.
Jag har provat att blanda med andra rivna grönsaker och det mesta går utom t.ex gurka och färsk squash. De är för blöta och kräver mer mjöl.
Eva i Skåne
09-11-2002, 21:38
Grönsaksbiffar är gott och man kan blanda det mesta.
Jag har en tonåring som är vegetarian (inte ovanligt) och först tyckte jag det var jättesvårt att hitta på middagar till honom, men grönsaksbiffar kan många gånger bli väl så goda som färsbiffar. Jag har inget emot att också äta det vegatariska alternativet ibland, men vissa i familjen vågar knappt smaka. Ibland lagar jag rejält av en sort, men det blir lite kinkigt om har får morotsbiffar tre dagar i veckan!