Sachertårta
Ingredienser till botten
3 dl vetemjöl
3 dl socker
1 dl kakao
0.5 dl potatismjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
150 g mörk blockchoklad
matfett och ströbröd till formen
Ingredienser till en sats glasyr
0.5 dl mjölk
150 g blockchoklad
1 dl socker
Detta behövs till monteringen
Aprikosmarmelad
Marsipanrosor
En till två satser glasyr.
Kakan
Sätt ugnen på 200 grader, smörj och bröa formen.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Värm mjölken i en kastrull, bryt ned chokladen i mjölken och vispa nogrannt så att det blandar sig tills all choklad är löst i mjölken.
Rör ned chokladmjölken i mjölblandningen till en helt slät smet och häll i formen.
Grädda i 30-40 minuter.
Glasyren
Värm mjölken och sockret i en kastrull.
Bryt ned chokladen i kastrullen och vispa noga tills chokladen löst sig.
Montering
Dela kakan längs med när den svalnat och bre aprikosmarmelad mellan bottnarna. Det är bra om kakan får vila i kylskåp ett par timmar så att marmeladen kan sjunka in.
Så fort glasyren är klar skall den bres på kakan med en bred kniv.
Avsluta med att garnera med marsipanrosor.
Fler tårtrecept