Full version: Grekiska köttbullar
Gunvor Nilsson
I söndagsförmiddag lyssnade jag på "Söndag söndag" där Stina Wollter puffade för grekiska köttbullar med dill och vitlök som hon tyckte var underbart gott. Hon lockade åtminstone mej att laga rätten i veckan och då gjorde jag det på gehör eftersom jag inte skrivit upp receptet, men så här var det i stora drag:

1 kg lammfärs (går med köttfärs också)
1 burk krossade tomater (liten burk)
½ dl ströbröd
3 vitlöksklyftor
1 ägg
mycket dill (djupfryst - litet paket eller en kruka färsk)
salt och peppar

Blöt upp ströbrödet i den krossade tomatpuren och blanda ner i lammfärsen (köttfärsen). Pressa vitlöksklyftorna, finhacka dillen , salt och peppar och ägget ner i färsen och blanda och du har en röd, saftig färs.

Stina hade rätt - det blev saftiga, dill- och vitlöksdoftande/-smakande jättegoda köttbullar! Gott med tzatsiki till.
Eva i Skåne
Mmmm, vad hungrig jag blir. Detta ska jag prova i veckan tongue.gif
Åsa, mälardalen zon 2
Receptet finns även på sveriges radios hemsida det är något mera ströbröd i orginalreceptet.

http://www.sr.se/p4/sunday/recept.stm
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon