I söndagsförmiddag lyssnade jag på "Söndag söndag" där Stina Wollter puffade för grekiska köttbullar med dill och vitlök som hon tyckte var underbart gott. Hon lockade åtminstone mej att laga rätten i veckan och då gjorde jag det på gehör eftersom jag inte skrivit upp receptet, men så här var det i stora drag:
1 kg lammfärs (går med köttfärs också)
1 burk krossade tomater (liten burk)
½ dl ströbröd
3 vitlöksklyftor
1 ägg
mycket dill (djupfryst - litet paket eller en kruka färsk)
salt och peppar
Blöt upp ströbrödet i den krossade tomatpuren och blanda ner i lammfärsen (köttfärsen). Pressa vitlöksklyftorna, finhacka dillen , salt och peppar och ägget ner i färsen och blanda och du har en röd, saftig färs.
Stina hade rätt - det blev saftiga, dill- och vitlöksdoftande/-smakande jättegoda köttbullar! Gott med tzatsiki till.