Funderar på att göra rossaft, vilka rosor kan man använda? går det bra med nyponrosor eller ska det vara "vanliga" rosor?
//Sandra
Ophelia
05-07-2005, 21:59
Låter väldigt intressant. Skriv gärna och berätta om hur den smakar sedan
Fenja
05-07-2005, 22:14
Vanlig nyponros är utmärkt. I stort sett kan du använda vilka väldoftande rosor som helst. Mvh Fenja
Åsa, mälardalen zon 2
05-07-2005, 22:49
Rose de Recht brukar ofta rekomenderas när det gäller sådant som rosenmarmelad och den borde även gå fint till rosensaft, det blir god smak och fin färg. Men alla rosor med lite starkare doft brukar gå bra till saftning/syltning.
SandraJ
06-07-2005, 08:36
Då går jag på ros jakt!!
tackar för svaren!!''
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.