Christoffer
Finns det något gott man kan göra av sockerbets/rödbets-blast?
Ska man koka det på ett speciellt sätt?

Innehåller det mycket näring jämfört med andra bladgrönsakser?
Åsa, mälardalen zon 2
Rödbetsblast kan man använda som spenat och kan användas istället för spenat i recept. Rödbetsblast bör nog innehålla ungefär lika mycket näring som många andra målleväxter (de brukar innehålla en hel del Järn, kalcium, vitamin C och A )
Christoffer
Härligt. Då blir det en sådan mat inom de närmaste dagarna.
Ska nämligen skörda en sockerbeta. smile.gif
noora
En av lunchrestaurangerna vi går till ibland använder späda rödbetsblast som "garnering" på maten. Det är faktiskt gott, de smakar lite rödbeta smile.gif
Christoffer
Nu åt vi mat med sockerbetsblasten...

Det blev en gryta av quorn, krossade tomater, lök, vattenkastanjer,
olika kryddor (salt, svartpeppar, paprika, koriander, vitlök, basilika)

inlindade som en vårrulle i nyplockade sockerbetsblast.

MYCKET, MYCKET GOTT!!! smile.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon