Finns det något gott man kan göra av sockerbets/rödbets-blast? Ska man koka det på ett speciellt sätt?
Innehåller det mycket näring jämfört med andra bladgrönsakser?
Åsa, mälardalen zon 2
06-07-2005, 21:45
Rödbetsblast kan man använda som spenat och kan användas istället för spenat i recept. Rödbetsblast bör nog innehålla ungefär lika mycket näring som många andra målleväxter (de brukar innehålla en hel del Järn, kalcium, vitamin C och A )
Christoffer
07-07-2005, 11:12
Härligt. Då blir det en sådan mat inom de närmaste dagarna. Ska nämligen skörda en sockerbeta.
noora
07-07-2005, 14:46
En av lunchrestaurangerna vi går till ibland använder späda rödbetsblast som "garnering" på maten. Det är faktiskt gott, de smakar lite rödbeta
Christoffer
09-07-2005, 08:50
Nu åt vi mat med sockerbetsblasten...
Det blev en gryta av quorn, krossade tomater, lök, vattenkastanjer, olika kryddor (salt, svartpeppar, paprika, koriander, vitlök, basilika)
inlindade som en vårrulle i nyplockade sockerbetsblast.
MYCKET, MYCKET GOTT!!!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.