Full version: Vinrankor
svalan90
Hej i dag konfirmerade jag mig! rolleyes.gif och fick en vinranka (Frankenthaler) Är någon som vet om den är god att bara äta som den är eller lämpar den sig bättre för vin tillverkning?... druvorna altså,

Vad finns det mer för sorter som går okey att odla här i zon3?
Jag skulle gärna ta emot lite tipps på druvor som ni tycker är goda!


Tacksam för hjälp i vinljungen biggrin.gif

/Svalan_90
Åsa, mälardalen zon 2
Frankenthaler härdig zon 1-(2) brukar räknas som bordsdruva = god att äta som den är men troligtvis går det bra att göra vin av den med. Bör odlas i växthus.


Vinrankor som är härdiga i zon 3 utan växthus är

Alla staketvindruvor (Zilga, Spulga, Sukribe, Ivan, Supaga m fl)

+Himrod (härdigaste kärnfria) och Vino Nordica borde också funka i zon 3 de är härdiga till zon 2-3. (i växthus mognar de dock tidigare så det kan vara bra att odla dem i växthus ifall man har ett)
svalan90
Tack ska du ha för svaret biggrin.gif
Det får nog bli till att inhandla en Himrod med




Någon som känner till någon annan trevlig, välsmakande, vindruvssort
som går bra att odla i zon3 (har växthus) (gärna kärnfri)
Åsa, mälardalen zon 2
Vanessa är röd och kärnfri, härdig till zon 2 så den borde också funka i växthus i zon 3.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon