Hr r ett par "heta tips" fr alla som odlar egen chili (och alla andra som gillar chili):
Het melonsallad
1 gallia-, honungs- eller ntmelon (ej vattenmelon)
1/2-1 frsk jalapeo eller annan medelstark chili
Trna melonkttet. Krna ur och finhacka chilifrukten. Blanda chili och melon. Jttegott som t.ex. tillbehr till grillat. Den svalkande melonen och heta chilin kontrasterar fint!
Kryddig bnrra
1 burk krossade tomater
1 burk bnor i vatten
1 chilifrukt, t.ex. en habanero eller jalapeo, efter smak
1-2 vitlksklyftor
oregano
spiskummin
rtsalt
Spola av bnorna. Blanda bnor och tomater i en kastrull. Krna ur och finhacka chilifrukten och rr ner den i blandningen. Finhacka vitlken och tillstt ven den. Koka upp blandningen och lt puttra ett par minuter. Smaka av med oregano, spiskummin och rtsalt. Om du har vinterkyndel kan ngra blad av denna ytterligare frhja smaken. Vi brukar ta bnrran med rostat brd.
(I gr lagade vi just sdan hr rra. Bde vitlken, chilin och oreganon plockade jag i trdgrden! Jag "spetsade" ven till rran med ngra sm blad av spenat och kryddkrasse. Underbart!)


