För två år sedan hade jag så många tomater att det krävde specialinsatser... (Alldeles för ivrig med fröpåsarna

)
Jag försökte mig på både det ena och det andra och det här är mina erfarenheter:
- Jag körde mogna tomater i mixer och frös in i mjölktetror. Utmärkt för tomatsoppa kalla vinterdagar eller som fond till spaghettisåsen. Jag kunde ha haft mycket, mycket mera!
- Jag försökte torka tomater i min svamp- och bärtork. Trots att de puttrade på i dygn blev de aldrig som de italienska soltorkade... Jag lade dem senare i olivolja med basilika men det var absolut ingen höjdare!
- Jag försökte göra stekta gröna tomater men jag tycker att de smakade metall...
- Jag lade in gröna tomater men de smakade också metall... (Antingen hade jag dåliga recept eller så är det kocken det var fel på...)
- Jag kokade marmelad på plommon och tomater - den blev supersupergod!
Det gick också utmärkt att sent på hösten ta in de gröna tomaterna i köket och låta dem självmogna!
Mulle